Почетком јула поново о тексту химне

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ почетком јула требало би да разматра иницијативу за оснивање нове комисије за избор текста химне, коју је покренула посланик СДП-а Нермина Ћемаловић.  Она је од парламента затражила да донесе одлуку којом ће задужити Савјет министара БиХ да путем надлежног министарства оснује комисију за избор текста химне БиХ, пише „Прес РС“. […]

четвртак, јун 28, 2012 / 12:56

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ почетком јула требало би да разматра иницијативу за оснивање нове комисије за избор текста химне, коју је покренула посланик СДП-а Нермина Ћемаловић.

 Она је од парламента затражила да донесе одлуку којом ће задужити Савјет министара БиХ да путем надлежног министарства оснује комисију за избор текста химне БиХ, пише „Прес РС“.

Посланик СНСД-а у парламенту БиХ Славко Јовичић рекао је да је иницијатива Ћемаловићеве унапред осуђена на пропаст, јер њен приједлог неће бити прихваћен, а посланици из Републике Српске /РС/ никада више неће подржати оснивање комисије за избор текста химне.

„Бићу потпуно отворен. Никада нико неће моћи да напише текст који ће одговарати свима, а да истовемено у њему буду Сејдић и Финци. Од тога нема ништа“, истакао је Јовичић.

Он је био члан претходне комисије када је на конкурс пристигло 336 текстова, за које рекао да је више од 90 одсто њих било неупотребљиво.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *