Почео штрајк радника глађу – жељезничка станица закључана!

Више од 10 радника Жељезница Републике Српске почело је данас тачно у подне штрајк глађу. Разлог за поновни штрајк глађу су неисплаћене плате и накнаде, јавља репортер БН телевизије.

понедељак, септембар 11, 2017 / 13:54

Како јавља репортер БН телевизије, штрајк глађу је требало да почне у просторијама жељезничке станице Бања Лука, међутим прије почетка штрајка по наредби Управе, улаз у станицу је закључан.

Улазак у просторије станице је забрањен и штрајкачима и путницима, па су радници штрајк глађу започели испред жељезничке станице.

Радници траже да им се исплате четири превоза и три топла оброка и да им се омогући да овјеравају своје здравствене књижице. Радници су упозорили и на катастрофалну систематизацију у Жељезницама, пропадање радионица за одржавање шинских возила и губљење сертификата стандарда. Проблем је, рекли су радници и што за све пропусте нико из Управе није одговарао.

Како је раније најављено, штрајкачима глађу би у току вечери требало да се придружи још незадовољних радника овог јавног предузећа.

Жељезнице РС налазе су у тешкој финансијској ситуацији, а у руководству предузећа хоће да повећају плате себи, чему се противе радници, а за то немају подрчку ни у влади.

Акумулирани губитак тог јавног предузећа од 240 милиона КМ.

Неколико радника Жељезница РС је и у марту ове године штрајком глађу тражило радничка права, али су га прекинули након што им је предсједник РС Милорад Додик обећао исплату дуговања, али од тога није било ништа.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *