Почео штрајк Луфтханзе, отказује се двије трећине летова

Летачко особље њемачке авио-компаније „Луфтханза“ почело је у поноћ 24-часовни генерални штрајк широм цијеле Њемачке, због кога је око двије трећине планираних летова, њих око 1.200, отказано, пренио је АП. Летачко особље “Луфтханзе“, више од 18.000 људи, у борби за боље зараде и услове рада, захтјева повишицу од пет одсто, док послодавац, према последњим резултатима […]

петак, септембар 7, 2012 / 08:38

Летачко особље њемачке авио-компаније „Луфтханза“ почело је у поноћ 24-часовни генерални штрајк широм цијеле Њемачке, због кога је око двије трећине планираних летова, њих око 1.200, отказано, пренио је АП.

Летачко особље “Луфтханзе“, више од 18.000 људи, у борби за боље зараде и услове рада, захтјева повишицу од пет одсто, док послодавац, према последњим резултатима преговора, нуди 3,5 одсто.

Нервозни путници и радници компаније и дуги редови пред шалтерима, отказани летови и материјалне штете у милионима, које се прецизно још не саопштавају, хиљаде и хиљаде “заробљених“ путника-биланс је протеклих штрајкачких дана на аеродромима у Берлину, Франкфурту и Минхену.

Најновији штрајк могао бити један од највећих, са којима се “Луфтханза“ у својој историји суочавала, извјестили су њемачки медији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *