Почело такмичење за најбољу иновацију РС

Седмо такмичење за Најбољу технолошку иновацију у Републици Српској почело је данас, са наградним фондом од 35.000,00 КМ, у организацији Министарства науке и технологије Републике Српске. Сви они који желе да буду дио овогодишњег такмичења могу се пријавити путем интернет адресе www.иновације.org до 22.04.2013. године до 20.00 часова, а на овој адреси могу пронаћи и […]

понедељак, март 18, 2013 / 14:09

Седмо такмичење за Најбољу технолошку иновацију у Републици Српској почело је данас, са наградним фондом од 35.000,00 КМ, у организацији Министарства науке и технологије Републике Српске.

Сви они који желе да буду дио овогодишњег такмичења могу се пријавити путем интернет адресе www.иновације.org до 22.04.2013. године до 20.00 часова, а на овој адреси могу пронаћи и одговоре на питања која се тичу овог такмичења.

Учесници могу да буду сви истраживачи, академско особље, студенти, радници, предузећа и тимови, односно сви они који су инветивни, посвећени, самостални у рјешавању проблема и који имају иновације спремне за понуду тржишту. Тим, који ће се пријавити на такмичење за Најбољу технолошку иновацију треба да има минимално три члана.

„Жеља нам је да учешеће у такмичењу и уопште у иновативним активностима у што већој мјери узму и предузећа, јер иновативност је услов за повећање конкурентности“, рекао је министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић.

Он је додао да је основни циљ такмичења за Најбољу технолошку иновацијупромовисање и подстицање иновативне и предузетничке климе у Републици Српској, као и помоћ, како потенцијалним тако и постојећим предузећима/тимовима, који су спремни да властите идеје преточе у тржишно компетентне технолошке иновације.

Помоћница министра за технологију Биљана Војводић истакла је да је од ове године развијена нова серија тренинга за учеснике, те да су у организацију такмичења укључени и представници два јавна универзитета у Републици Српској како би се академска заједница повезала са привредом.

Финале такмичења за Најбољу технолошку иновацију биће уприличено у децембру ове године у Источном Сарајеву.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *