Почели Дани малих ствари у Требињу

Представом Београдског драмског позоришта „Дервиш и смрт“, у режији Слободана Ћустића, у Требињу је отворен 7. интердисциплинарни позоришни фестивал „Дани малих ствари Требиње 2012“. Фестивал је отворен синоћ, а у наредних шест дана окупиће најугледнија позоришта из Републике Српске, БиХ и Србије.  Вршилац дужности градоначелника Требиња Доброслав Ћук, отварајући фестивал, рекао је да се нада […]

субота, септембар 15, 2012 / 20:26

Представом Београдског драмског позоришта „Дервиш и смрт“, у режији Слободана Ћустића, у Требињу је отворен 7. интердисциплинарни позоришни фестивал „Дани малих ствари Требиње 2012“. Фестивал је отворен синоћ, а у наредних шест дана окупиће најугледнија позоришта из Републике Српске, БиХ и Србије.

 Вршилац дужности градоначелника Требиња Доброслав Ћук, отварајући фестивал, рекао је да се нада да ће "Дани малих ствари", осим на овом подручју, заузети значајно мјесто и у региону.

Директор фестивала Жељко Милошевић поручио је да ће "Дани малих ствари" у наредним годинама бити још бољи и садржајнији, напомињући да су овогодишње представе озбиљнијег карактера од прошлогодишњих, када су биле заступљене комедије.

Према оцјени трочланог жирија, глумац вечери је био Слободан Ћустић који је тумачио главну улогу у представи "Дервиш и смрт".

На вечерашњем репертоару је представа "Ај кармела" сарајевског позоришта САРТР.
У част побједника, посљедњег фестивалског дана, биће изведена представа "Бити Зоран Радмиловић” сцене "Маска" из Шапца.

За разлику од претходних година улаз је бесплатан.

Фестивал није такмичарског карактера, али ће као и до сада публика прогласити најбољу представу ове позоришне смотре.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *