Побуњеници: Доњецк опкољен, цивили не могу да изађу

Проруски побуњеници у Доњецку на истоку Украјине тврде да украјинске трупе не пуштају цивиле да напусте град и да пуцају на сваки транспорт који покуша да напусти град, јавља јутрос руска телевизија „Раша тудеј”. Према извјештајима овог руског државног медија на енглеском, на периферији Славјанска, окруженог украјинском војском, преко ноћи се чула рафална паљба и […]

среда, мај 7, 2014 / 09:46

Проруски побуњеници у Доњецку на истоку Украјине тврде да украјинске трупе не пуштају цивиле да напусте град и да пуцају на сваки транспорт који покуша да напусти град, јавља јутрос руска телевизија „Раша тудеј”.

Према извјештајима овог руског државног медија на енглеском, на периферији Славјанска, окруженог украјинском војском, преко ноћи се чула рафална паљба и најмање двије експлозије.

„Град је опкољен и цивилима се не допушта да оду”, рекао је представник побуњеника руској агенцији Итар-Тас.

Према истом извору, на контролним пунктовима владиних трупа око града примјећен је долазак „људи у црним униформама”.

„Наше сумње су да се ради о припадницима (ултрадесничкарског) Десног сектора, али до сада немамо конкретне доказе”, рекао је представник побуњеника.

Командант снага тзв. „Републике Доњецк”, Игор Стрелков је изјавио да су око града, поред „читаве тенковске бригаде” од око 30 возила, такође распоређена артиљеријска оруђа, укључујући самоходни вишецевни лансер ракета Град.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *