Побиједио им Мирка: Загребачка публика звиждуцима испратила Боњаског у пензију

Холандски борац Реми Боњаски савладао је одлуком судија Мирка Филиповића у борби легенди „Глори 14“ и побједом окончао каријеру. Боњаски је био опаснији на старту борбе, док публика у Загребу није пробудила Кро-Копа, који је сјајним лоу-киком оборио ривала. У последње три минуте Боњаски је три пута био на поду, али се два пута провукао […]

недеља, март 9, 2014 / 10:02

Холандски борац Реми Боњаски савладао је одлуком судија Мирка Филиповића у борби легенди „Глори 14“ и побједом окончао каријеру.

Боњаски је био опаснији на старту борбе, док публика у Загребу није пробудила Кро-Копа, који је сјајним лоу-киком оборио ривала.

У последње три минуте Боњаски је три пута био на поду, али се два пута провукао без бројања. Филиповић је потом боксерским техникама нападао ривала, који је мање, али снажније ударао Хрвата. Судије побједу додјељују Холанђанину што је разбјеснило навијаче.

На крају се Боњаски "захвалио" загребачкој публици што га је звиждуцима испратила у пензију, што је он примио веома емотивно.

"Хвала свим мојим навијачима у Загребу. Ово је моја последња борба, некада ће и Мирко имати опроштајну борбу и надам се да му навијачи неће звиждати као ви мени сад. Мирко је велики борац. А иако ми звиждите, ја волим Загреб. Шампион не заслужује ово", рекао је уплакани Боњаски.

Спектаклу у Загребу присуствовао је и легендарни шампион света у боксу Ивандер Холифилд.

Боњаски је три пута био К1 шампион свијета (2003, 2004. и 2008), а најјаче оружје били су му ударци кољеном из скока. Био је познат под надимком "Летећи џентлмен", али и "Летеће кољено".

Кикбоксерску каријеру окончао је после 96 борби у којима је остварио 78 побједа (40 нокаутом) уз 18 пораза (5 нокаутом).

Два пута је добио Медаљу части, прво 2007. јер је помогао холандској полицији да ухапси два британска криминалца, који су направили кардиналну грешку када су га гађали стрелицама за пикао попут других пролазника.

Потом је 2009. добио још једну медаљу, у граду Алмеру, због својих достигнућа у спорту.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Autor ovog teksta nije gledao meč. A izgleda da se ni ne razumije u borilačke sportove. Ni Remi ni Mirko nisu pokazali ništa posebno. Bio je to okršaj dva borca na zalasku karijere , samo što je Remi shvatio da je vrijeme da se povuče a Mirko misli da je još uvijek važna faca u ringu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *