Пљачка на имању Милорада Јањетовића

У ноћи између четвртка и петка, лопови су провалили на имање Милорада Јањетовића, власника фирме Тамарис, савладали чувара којег су затим везали и ставили у хладњачу, те украли сеф и службени аутомобил предузећа. – Прецизан садржај сефа, као и укупна висина материјалне штете биће накнадно утврђени – рекли су у бањалучком Окружном тужилаштву. Извор близак […]

субота, јануар 15, 2011 / 10:36

У ноћи између четвртка и петка, лопови су провалили на имање Милорада Јањетовића, власника фирме Тамарис, савладали чувара којег су затим везали и ставили у хладњачу, те украли сеф и службени аутомобил предузећа.

– Прецизан садржај сефа, као и укупна висина материјалне штете биће накнадно утврђени – рекли су у бањалучком Окружном тужилаштву.

Извор близак истрази испричао је да полиција сумња да су лопови изрезали шипке на огради и тако ушли на имање, у селу Мрчевци, а са плијеном су побјегли локалним путем према Александровцу и Маглајанима, пише Глас Српске.

– Послије уласка на имање разбојници су савладали чувара, потом га везали па онда затворили у хладњачу. Они су затим провалили у кућу одакле су украли сеф и службени аутомобил његовог предузећа, и побјегли у непознатом правцу – истакао је извор.

Он је додао да је чувара у хладњачи пронашла чистачица која је у петак ујутру дошла на посао. Да она несрећног човјека није пронашла питање је да ли би преживио.

Чим је чистачица схватила да је чувар у хладњачи одмах је отворила и помогла му да изађе. Потом су позвали полицију, која је обавила увиђај – додао је поменути извор.

Мјештани и Јањетовићеве комшије рекли су да критичне вечери нису примијетили нити чули било шта сумњиво, пише Глас Српске.

О овом случају упознат је надлежни дежурни тужилац који је наредио да се настави рад на расвјетљавању кривичног дјела разбојништва.

Независне новине, пишу да се Јањетовић посљедњи пут на мети криминалаца нашао у августу 2008. године, када су му тројица рекеташа пријетила да ће побити његове унуке и породицу уколико им не исплати 200.000 евра. Захваљујући брзој реакцији инспектора и полиције тада су ухапшени Горан Поповић (24), Милан Јанковић (21) и Драган Гранулић (24), сви из Бистрице, код Бање Луке.

Рекеташи су одмах признали кривицу, након чега су осуђени на укупно 18 мјесеци затвора, по шест мјесеци сваки од њих.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *