Пливачи из Српске оборили 13 рекорда на зимском првенству БиХ

Пливачи из Републике Српске оборили су 13 рекорда државе на Зимском првенству БиХ у малим базенима (25 метара) за кадете, јуниоре и сениоре које се одржало протеклог викенда на Градском олимпијском базену у Бањој Луци. Најбоља пливачица Српске и чланица "Олимпа" из Бањалуке Ивана Нинковић поставила је нове рекорде БиХ на 50 и 100 метара […]

понедељак, март 25, 2013 / 14:29

Пливачи из Републике Српске оборили су 13 рекорда државе на Зимском првенству БиХ у малим базенима (25 метара) за кадете, јуниоре и сениоре које се одржало протеклог викенда на Градском олимпијском базену у Бањој Луци.

Најбоља пливачица Српске и чланица "Олимпа" из Бањалуке Ивана Нинковић поставила је нове рекорде БиХ на 50 и 100 метара прсно који сада износе 31.22 и 1:08,93 секунди.

Такмичарка "22. априла" Бранка Врањеш такође је оборила два рекорда и то на 200 метара слободно и 200 метара прсно са временима 2:02,45 и 2:37,70 секунди. Поред тога оборила је и три рекорда у јуниорској категорији.

Штафета Олимпа у саставу Нина Жарковић, Ана Јолић, Ивана Нинковић и Наталија Станојевић оборила је рекорд БиХ на 4Х100 метара слободно који је био стар 23 године и сада износи 4:08,09 секунди.

– Презадовољан сам резултатима. Мало сам изненађен оваквим напретком који показујемо ове сезоне. Наставићемо да се спремамо за наредна такмичења која нас очекују, а ускоро ћемо наступити на Отвореном првенству у Будимпешти гдје ће наши пливачи одмјерити снаге у јакој конкуренцији – рекао је тренер "Олипма" Жељко Панић.

Поново су били одлични и пливачи "22. априла" из Бањалуке чији пливачи су показали да су у одличној форми.

– Након првенства Републике Српске остварили добре резултате и на овом првенству. Оно нам је послужило да се што боље припремимо за Балканско првенсто што нам је главни циљ као и за митинг нашег клуба који се одржава за дан града Бањалуке 22. априла – рекао је тренер клуба Владимир Граховац.

На првенсту је учествовао и пливачки клуб "Леотар" из Требиња а тренер екипе Вељко Пиљевић био је задовољан и организациом такмичења и наступима његових пливача.

– Морам да будем задовољан како су наступали моји пливачи. С обзиром у каквим условима тренирамо ми у Требињу, тј. колико боље услове имају у Бањој Луци и Сарајеву ми смо пружили добар отпор и показали смо да имамо добрих тамичара – рекао је Пиљевић.

На првенству је учествовало 223 такмичара из 20 клубова, од чега је било осам тимова из Републике Српске.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *