Платини: Не исплати се уводити видео технологију у фудбал

Предсједник Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишел Платини поновио је да се противи увођењу гол технологије на званичним утакмицама. „Да би инсталирали гол технологију на нашим такмичењима потребно је издвојити 50 милиона евра за пет година. Радије бих тај новац искористио за развој фудбала него за технологију због два или три гола годишње”, рекао је Платини […]

среда, децембар 12, 2012 / 09:46

Предсједник Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишел Платини поновио је да се противи увођењу гол технологије на званичним утакмицама.

„Да би инсталирали гол технологију на нашим такмичењима потребно је издвојити 50 милиона евра за пет година. Радије бих тај новац искористио за развој фудбала него за технологију због два или три гола годишње”, рекао је Платини на састанку у Куала Лумпуру.

Заговорник увођења видео технологије, која се први пут примјењује на свјетском клупском првенству свијета у Јапану, је Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) на челу са предсједником Јозефом Блатером.

Несугласице око непризнатих голова Платини и Блатер моћи ће да ријеше на састанку извршног одбора ФИФА у петак.

„Ми се залажемо за увођење додатног судије, који би стајао близу гола и могао да види да ли је лопта прешла линију”, додао је Платини.

Технологија за коју се залаже ФИФА је „Око соколово”, која се већ увелико употребљава у тенису и крикету и „Гол Реф” са специјалним магнетним сензорима.

ФИФА ће после такмичења у Јапану одлучити који ће од ова два видео система изабрати за Куп конфедерација у Бразилу 2013, а потом и за Мундијал 2014.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *