Платини инсистира да катарски Мундијал буде зими

Предсједник Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишел Платини поново је данас позвао да се Свјетско првенство 2022. године у Катару одржи током зиме због велике врућине у тој држави. "Мундијал мора да се организује у право вријеме, а најбоље вријеме у Катару је у новембру и децембру. У том региону су љети температуре 55 степени, а […]

петак, децембар 28, 2012 / 21:08

Предсједник Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишел Платини поново је данас позвао да се Свјетско првенство 2022. године у Катару одржи током зиме због велике врућине у тој држави.

"Мундијал мора да се организује у право вријеме, а најбоље вријеме у Катару је у новембру и децембру. У том региону су љети температуре 55 степени, а то није добро", казао је Платини.

Он је оцијенио да би организација Мундијала током зиме била "корисна за све", као и да би још неке земље из Персијског залива могле да угосте мечеве Свјетског првенства.

Платини је додао да би било добро да се Катар и Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) договоре да друге земље из региона угосте најбоље репрезентације свијета.

Први човјек УЕФА је у септембру предложио да се Свјетско првенство одржи од 2. новембра до 20. децембрам 2022. године.

Платини је истакао да би се за 10 година могао направити план да се сва национална првенства могла календарски помјерити.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *