Плата и радни стаж за оне који чисте после поплаве

Због губитка хиљада радних мјеста, Влада Републике Српске најављује нове мјере. Министарство рада покренуло је иницијативу за измјену Акционог плана запошљавања за ову годину. Буде ли ова иницијатива добила подришку, волонтери би за чишћење градова добијали плату и радни стаж. Идеја је да хиљадама незапослених привремено буде понуђен посао у јавним радовима, чишћењу и уклањању […]

среда, мај 28, 2014 / 10:54

Због губитка хиљада радних мјеста, Влада Републике Српске најављује нове мјере. Министарство рада покренуло је иницијативу за измјену Акционог плана запошљавања за ову годину.

Буде ли ова иницијатива добила подришку, волонтери би за чишћење градова добијали плату и радни стаж. Идеја је да хиљадама незапослених привремено буде понуђен посао у јавним радовима, чишћењу и уклањању отпада. Измјене Акционог плана за запошљавање могле би бити од помоћи и за 10. 000 радника који су, према грубим процјенама, због поплаве остали без посла.

Акционим планом запошљавања за ову годину, Влада и ресорно министарство планирали су подстицаје од 9,4 милиона марака, чијом би реализацијом било запослено 2.880 радника.0 КОМЕНТАРА

  1. Ovo je da umreš od smijeha. Pa to se podrazumijeva gospodo koja izigravate drugove, čak i kada mobilišete ljudstvo ono mora biti plaćeno. Jeli to neko mislio da ovo nije regulisano propisima?;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *