Пише се да ће Шпирић у СДС

Министар финансија БиХ и члан СНСД, Никола Шпирић би ускоро могао промијенити страначки дрес.

среда, август 1, 2012 / 19:25

Ништа чудно, рекло би се, али према писању портала Кликс.ба, Шпирић ће враћа у СДС, у странку у којој је већ био од 1998. до 2000. године.

Предсједник ове странке Младен Босић је одбио да коментарише овакве наводе, али није ни потврдио нити негирао такву могућност.

С друге стране, заступница у Парламенту БиХ из СДС-а Александра Пандуревић је рекла да “никада није чула за то и да је Шпирићев прелазак у СДС у домену научне фантастике”.

Међутим, у разговору с неколико других чланова СДС-а речено нам је да се о томе “говорка” у странци, али да им нису познати детаљи.

Да ли ће Шпирић заиста напустити СНСД у којем у посљедње вријеме, тврде упућени, предсједник странке Милорад Додик, не успијева више чврсто држати конце у рукама, или се ради о “научној фантастици” вјероватно ће се показати убрзо.

Шпирић је у својој политичкој каријери од 1993. промијенио неколико странака, био је у Српској радикалној странци, Демократској странци за Бању Луку и Крајину, затим у Српској демократској странци, па у Партији демократског прогреса, а од 2002. године је члан Савеза независних социјалдемократа, чији је тренутни потпредсједник.

Аваз је другачиje јављао

Подсјетимо, Дневни аваз је почетком маја писао како ће Никола Шпирић дефинитивно напустити СНСД и основати властиту странку.

Према истом писању, он планира да пређе у независне посланике у Заступничком дому Парламента БиХ и да се, заједно с четворицом посланика СДС-а и једном заступницом ПДП-а, прикључи странкама које предводи СДП у Представничком дому и да формирају парламентарну већину и нову власт на државном нивоу, без два ХДЗ-а, али и без СНСД-а.

Иако је све у домену политичког жутила, једно је јасно – када кажеш “страначко прелетање“, помислиш на Николу Шпрића.0 КОМЕНТАРА

  1. Онда Александра Пандуревић не зна шта је СФ, кад је Роналдо у питању….и зона сумрака је дјечја игра.

  2. OVAJ GOVNAR MOZE SAMO UPROPASTITI SDS KOJI JE SADA JAKA I PERSPEKTIVNA STRANKA,,A STO SE TICE ONE PANDUREVIC BOLJE BI JOJ BILO DA CUTI JER PRAVI NEGATIVAN TREND U NARODU,,PUN JE K…. NARODU RAZNIH KREVELJUSA KOJI PROSIPAJU PAMET OBICNOME SVIJETU A ZA MJESEC U DZEP STAVE PO SEST HILJADA MARAKA ,,,,FUUUUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ! NARODE MOTKE U RUKE PA REDOM !!!!

  3. Иако је све у домену политичког жутила, једно је јасно – када кажеш “страначко прелетање“, помислиш на Николу Шпрића.

    Ili na Stevandića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *