Пиперски остаје свeсловенски шампион

Милан Пиперски одбранио је титулу Свесловенског шампиона у супервелтер категорији, верзија ВБЦ, побједом над Украјинцем Богданом Процишином на поене. После изванредне борбе која је потрајала свих 12 рунди све судије дале су предност Зрењанинцу – 118:112, 120:110, 120:108, за девету побједу у каријери дугој девет мечева. Прије тог дуела видјели смо серију интересантних мечева и […]

субота, август 25, 2012 / 10:43

Милан Пиперски одбранио је титулу Свесловенског шампиона у супервелтер категорији, верзија ВБЦ, побједом над Украјинцем Богданом Процишином на поене.

После изванредне борбе која је потрајала свих 12 рунди све судије дале су предност Зрењанинцу – 118:112, 120:110, 120:108, за девету побједу у каријери дугој девет мечева.

Прије тог дуела видјели смо серију интересантних мечева и три нокаута. Златибор боксинг најт доживио је потпуни успјех, уз велику посјету несвакидашњим борбама на отвореном, на Краљевом тргу.

Меч вечери задовољио је све љубитеље бокса, захваљујући двојици жестоких и талентованих бораца. Пиперски је у првој половини стекао велику предност, коју је сачувао у завршне три рунде, када је изненађујуће жилави момак из мјеста Ровно на западу Украјине кренуо у тоталну офанзиву, свјестан да му само нокаут доноси побједу.

Прва трећина борбе прошла је у испитивању снага, уз минималну предност нашег аса, прије него што су борци кренули у непознато. Наиме, Пиперском је ово био тек други меч са заказаних 12 рунди, а претходни је добио нокаутом у четвртој. Процишин је дебитовао у борби дужој од четири рунде.

Пета рунда била је кључна, када је Пиперски направио озбиљну предност, а Процишин изгледао најближе прераном крају меча. Ипак, Украјинац је успио да се врати, и издржи до друге провјере резултата, после осме рунде, када је постало јасно да без нокаута он не може да побиједи.

Услиједила је најбоља рунда у мечу, девета, када су оба боксера задала низ добрих удараца, после чега су трагови борбе били јасно видљиви на обојици. После ње Пиперски је запао у кризу, видно му је нестала снага, а Процишин је баш у тим тренуцима кренуо најжешће. Ипак, приликом напада он је остављао доста простора за контре и добио неколико врло снажних удараца. На крају Пиперски је успјешно привео меч крају и одбранио титулу на одушевљење публике.

"И ја сам посустао, али је воља урадила ствар. Издржао сам 12 рунди први пут. Украјинац је сјајан борац, од чудног материјала, видели сте да је издржао све, свака му част. Имао сам прошле недеље вирус, али сам се опоравио, добро спремио и воља је пресудила", рекао је Милан Пиперски после борбе за Б92.

"Боле ме шаке колико јако сам га ударао, али морао сам да будем и опрезан, 12 рунди није мало, мора да постоји и стратегија".

"Хвала публици, Златиборцима, туристима, мојим Зрењанинцима, који су увек ту", закључио је свесловенски шампион.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *