ПИО: Пријавите раднике, да помогнемо збрињавање

Фонд пензијског и инвалидског осигурања Републике Српске позива послодавце да пријаве запослене раднике ради кориштења средстава за социјално збрињавање радника и остваривање права на старосну пензију.  Пријава се врши ради социјалног збрињавања радника, а на основу рјешења Владе РС о одобравању уплате доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, саопштено је из ове институције. У саопштењу […]

среда, март 30, 2011 / 12:11

Фонд пензијског и инвалидског осигурања Републике Српске позива послодавце да пријаве запослене раднике ради кориштења средстава за социјално збрињавање радника и остваривање права на старосну пензију.

 Пријава се врши ради социјалног збрињавања радника, а на основу рјешења Владе РС о одобравању уплате доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, саопштено је из ове институције.

У саопштењу се наводи да се уплата доприноса Владе РС одобрава за осигуранике у бившим државним предузећима, акционарским друштвима и земљорадничким задругама, "односно осигуранике уколико нема уплатиоца доприноса, који са стажом осигурања, за који ће бити уплаћен допринос, испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију" до краја ове године.

"Пријављивање радника Фонду ПИО потребно је ради усаглашавања износа средстава између Фонда ПИО и Комисије за социјално збрињавање радника", наводи се у саопштењу.

Из Фонда ПИО поручују да се пријаве подносе пословницама Фонда у општини према сједишту послодавца.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *