Пиксију Орден излазећег сунца

Бивши фудбалер Црвене звезде и државног тима Драган Стојковић добитник је Ордена излазећег сунца са златним зрацима. Ово царско одликовање се додјељује Јапанцима и страним држављанима за изузетан допринос у успостављању и унапређењу пријатељских односа са Јапаном. Влада Јапана данас је саопштила имена страних добитника прољећних царских одликовања за 2015. годину, а међу 50-ак добитника […]

среда, април 29, 2015 / 13:19

Бивши фудбалер Црвене звезде и државног тима Драган Стојковић добитник је Ордена излазећег сунца са златним зрацима.

Ово царско одликовање се додјељује Јапанцима и страним држављанима за изузетан допринос у успостављању и унапређењу пријатељских односа са Јапаном.

Влада Јапана данас је саопштила имена страних добитника прољећних царских одликовања за 2015. годину, а међу 50-ак добитника нашао се и легендарни Пикси.

Како се наводи, Стојковић је награђен за допринос унапређењу пријатељских односа Србије и Јапана.

Стојковић је бивши тренер и фудбалер јапанске Нагоје Грампус, а у том клубу, али и у Јапану, оставио је велики траг. У Нагоји, гдје је живио, играо и тренирао, сматрају га живом легендом због чега један трг носи његово име, али и једна трибина стадиона.

Он је каријеру почео у Радничком из Ниша, одакле је прешао у Звезду, а играо је још за Олимпик из Марсеја и Верону и сматра се једним од најбољих играча у историји српског фудбала.

За репрезентацију Југославије одиграо је 84 утакмице и постигао 15 голова.

Стојковић је обављао функције предсједника Фудбалског савеза Србије и фудбалског клуба Црвена звезда. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *