Пијев живот отвара 50. Филмски фестивал у Њујорку

Филм Анга Лија “Пијев живот“ (Life of Pi) отвориће 50. јубиларни Филмски фестивал у Њујорку. Филмско удружење Линколн центра објавило је у понедељак да ће Лијева адаптација свjетског бестселера Јана Мартела имати своју премијеру на фестивалу 28. септембра, преносе свjетске агенције. Ли, чији је филм “Ледена олуја“ отворио исти фестивал 1997. године, један је од […]

среда, август 15, 2012 / 08:21

Филм Анга Лија “Пијев живот“ (Life of Pi) отвориће 50. јубиларни Филмски фестивал у Њујорку.

Филмско удружење Линколн центра објавило је у понедељак да ће Лијева адаптација свjетског бестселера Јана Мартела имати своју премијеру на фестивалу 28. септембра, преносе свjетске агенције.

Ли, чији је филм “Ледена олуја“ отворио исти фестивал 1997. године, један је од малог броја редитеља чији је филм отворио више од једном Филмски фестивал у Њујорку. Прије њега су то учинили Роберт Алтман, Педро Алмодовар и Франсоа Трифо.

“Пијев живот“ у 3Д верзији је филм који говори о индијском дјечаку који преживљава бродолом и плута морима у чамцу за спасавање у којем је и гладни бенгалски тигар. Филм ће се наћи у биоскопима од 21. новембра.

Овогодишњи Филмски фестивал у Њујорку трајаће од 28. септембра до 14. октобра, а филмско удружење је раније саопштило да ће филм “Лет“ (Flight) Роберта Земекиса затворити фестивал.

Комплетна листа филмова који ће бити приказани на фестивалу биће објављена накнадно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *