Петрово: Нијемци улажу у заштиту природне средине

Њемачка организација за техничку сарадњу /ГИЗ/ реализоваће у Петрову програм „Развојна партнерства с привредом“ са циљем анимације младих да се укључе у заштиту природе. Асистент пројекта "Унапређење локалне и регионалне привреде" Елма Баџак рекла је Срни након састанка са челницима општине Петрово да је међу циљевима и да се заједничким снагама израде нови, модернији наставни […]

уторак, јун 12, 2012 / 20:02

Њемачка организација за техничку сарадњу /ГИЗ/ реализоваће у Петрову програм „Развојна партнерства с привредом“ са циљем анимације младих да се укључе у заштиту природе.

Асистент пројекта "Унапређење локалне и регионалне привреде" Елма Баџак рекла је Срни након састанка са челницима општине Петрово да је међу циљевима и да се заједничким снагама израде нови, модернији наставни планови и програми са више садржаја из екологије.

У Фабрици "Месер" за производњу угљен диоксида, која је недавно отворена у Сочковцу код Петрова, ученици и наставници из основних и средњих школа из Петрова упознаће се о поступку производње, али и како заштитити природу од загађења.

"Ми смо екологију препознали као кључни фактор у будућности, а у еколошке акције које проводимо треба се активно укључити и општина Петрово", рекао је генерални директор компаније "Месер" Валентин Илијевски.

Начелник општине Петрово Зоран Благојевић рекао је да је Пројекат значајан због самоодрживости овог краја, екологије, подизања стандарда и свега осталог.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *