Петронијевић: Одбрана је задовољна урађеним

Одбрана некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића побила је у доказном поступку у Хашком трибуналу сваку тачку оптужнице, изјавио је члан тима Караџићеве одбране Горан Петронијевић. Петронијевић је додао да је одбрана задовољна оним што је урађено у току поступка. “Извели смо много доказа, међународне свједоке, инсајдере, оне који су непосредно учествовали у свим тим […]

среда, март 5, 2014 / 11:38

Одбрана некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића побила је у доказном поступку у Хашком трибуналу сваку тачку оптужнице, изјавио је члан тима Караџићеве одбране Горан Петронијевић.

Петронијевић је додао да је одбрана задовољна оним што је урађено у току поступка.

“Извели смо много доказа, међународне свједоке, инсајдере, оне који су непосредно учествовали у свим тим дешавањима и у врху бошњачког руководства. Са њима и осталим потпуно смо побили сваку тачку оптужнице”, рекао је Петронијевић за “Глас Српске”.

Он је упозорио да је Хашки трибунал непредвидив приликом доношења пресуда. “Ако се буде одлучивало на основу чињеница и правних норми које су сами донели, велики смо оптимисти, али ако се буде одлучивало на основу неких ванправних норми, што је веома често код њих, ситуација је непредвидива”, рекао је Петронијевић.

Он је нагласио и да је одбрана, заједно са Караџићем на челу, учинила да се неке доказане и пресуђене ствари доведу у питање, а што се највише види на предметима у вези са Сарајевом и Сребреницом, који су били кључни дијелови одбране.

Петронијевић је рекао да је у вези са оптужбама за Сарајево отпао велики број случајева гранатирања, а да се у случају Сребренице показало да број страдалих није 8.000, како се то годинама приказује.

“Све то говори у корист тезе да је српски народ био жртва лажи и да је све што се до сада сматрало истином заправо диригована лаж да би се од Бошњака направиле жртве, а од Срба злочинци”, нагласио је Петронијевић.0 КОМЕНТАРА

  1. Petronijeviću, dovedi nam Radovana do oktobra, da nam opet bude predsjednik i da nas ponovo spasi i sačuva, jer Do Dick koji ga se odrekao javno ne prestaje da nas satire, nemilosrdniji je prema Srbima od Haga!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *