Петар Ђокић: Србија је јача од мафије

Влада Србије је одлучном борбом против криминала и корупције показала да је држава јача од мафије и да свака држава, па и Република Српска, треба да иде тим путем, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић. У Републици Српској се, према његовим ријечима, ствара политичка воља за преиспитивање поријекла имовине и начина […]

петак, децембар 14, 2012 / 10:00

Влада Србије је одлучном борбом против криминала и корупције показала да је држава јача од мафије и да свака држава, па и Република Српска, треба да иде тим путем, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић.

У Републици Српској се, према његовим ријечима, ствара политичка воља за преиспитивање поријекла имовине и начина на који је та имовина стечена.

"Институције Републике Српске већ су имале значајних резултата, о чему свједочи одузимање више од 20 милиона КМ за које се сумња да су стечени криминалом и корупцијом", изјавио је Ћокић за Телевизију "БН".

Он је подсјетио да је разлика између Српске и Србије у томе што је криминал у Републици Српској ојачао у рату и након њега и што је трансформација капитала из државног у приватни обављена давно.

"Тамо гдје држава није испоштована, треба реаговати и узети своје", рекао је Ђокић.

Као лидер Социјалистичке партије, Ђокић је поновио да корупцију у БиХ појачавају и директно подстичу чести изборни циклуси, који се понављају сваке двије године, те да је због тога неопходна измјена изборног система.0 КОМЕНТАРА

 1. Видим из текста да је изјаву дао за БН ТВ.

  Кад је већ тема била корупција, да није новинар случајно питао врлог нам министра да нам прокоментарише како је могуће да особа која је правоснажно осуђена за привредни криминал може да постане министар.

  Мислим, ако ћемо заправе о корупцији, или ћемо се онако, малкице правити да о њој причамо.

 2. Само да се разумијемо – оваква лапрдања особе са слике (и остале компаније) пролазе све док су нам медији и новинари такви какви јесу.

  Питам се, хоћемо ли доживјети да се један новинар прописно припреми и пред камерама изрешета питањима лопину с друге стране стола…

 3. Драги наш Министре, толико смо ми борци-ветерани поносни на тебе да нам се повраћа од сваке твоје изјаве! Али, сад смо у последњојфази незадовољства па је коментар кратак. Ускоро ћемо ЗАЋУТАТИ СКРОЗ!

 4. nika, 14.12.2012. 10:49:03

  a што у множини, ја колко пратим, нема него један новинар у рс. а и он замало заврши у политичарима.

 5. Ђпкићева срећа је што исти случај није и у Српској јер би прво остао без коалиционих партнера а онда и без слободе.

 6. Pero,Pero kuc,kuc evo i tebi će uskoro država pokucati na vrata i još mnogim drugim “velikim dragovoljcima i domoljubima“koji braneći republiku RS pokradošte i opljačkašte sve što ste mogli. Pero,Pero kuc,kuc uskoro ćemo vidjeti kako ti stoji novo lijepo prugasto odijelo.Pero nesrećo jedna.

 7. I have a dream:
  Кад сам ишао лане у Београд по еспап, видео сам у Топчидеру Перу …… уробијашким хаљинама. – Туца камен

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *