Перишић: Скинута је одговорност са српске војске

Генерал Момчило Перишић изјавио је да је ослобађајућом пресудом, коју му је изрекао Хашки трибунал, скинута одговорност за ратне злочине са војски СР Југославије и Републике Српске. "Скинута је било каква одговорност са СР Југославије и њене војске за злочине у Хрватској и БиХ, скинута је и квалификација да је Војска Републике Српске злочиначка организација", […]

среда, март 6, 2013 / 12:23

Генерал Момчило Перишић изјавио је да је ослобађајућом пресудом, коју му је изрекао Хашки трибунал, скинута одговорност за ратне злочине са војски СР Југославије и Републике Српске.

"Скинута је било каква одговорност са СР Југославије и њене војске за злочине у Хрватској и БиХ, скинута је и квалификација да је Војска Републике Српске злочиначка организација", истакао је Перишић.

Он је за РТС оцијенио да судски поступак који је у Трибуналу вођен против њега нема никакве сличности са процесом суђења хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу и нагласио да само неупућени могу да тврде да је пресуда жалбеног вијећа "донесена као компензација хрватским генералима".

На питање да ли је спреман на евентуално изручење Хрватској, у којој је у одсуству осуђен на 27 година затвора, Перишић је рекао да се никада неће одазвати на било какав позив те земље.

"Нико ме неће испоручити из моје државе, а не мислим ни да та пресуда има било каквог основа. Када бих био у истим условима у којима сам био, ја и људи за које сам одговарао, и народ којем ја припадам свакако бих радио оно што сам радио", нагласио је Перишић.

Генерал Момчило Перишић у Хагу је ослобођен по свим тачкама оптужнице за помагање злочина који су почињени у БиХ и Хрватској од августа 1993. до новембра 1995. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *