Пејпрс и партисипејшнс: СтЕС у организацији Студентског парламента УБЛ

Студентски парламент Универзитета у Бањалуци организује конференцију “Студенти у сусрет науци” – СтЕС у периоду од 27. до 30. новембра 2017. године. СтЕС конференција са међународним учешћем је водећа научно-стручна конференција студената, мултидисциплинарног карактера.

среда, септембар 20, 2017 / 14:08

Треба ли рећи да је сва медијска галантерија, и поред подршке институција Српске и самог Универзитета, искључиво латинична, па и англицирана, као што се види у адресама е-поште на коју би требали да пишу ваљда студенти из иностранства, а не домаћи? Посебно у очи упада да и посљедњи бастион значења имена Бања Лука, губи своје посљедње упориште, а то је да се установа зове: Универзитет у Бањој Луци.

Без обзира на то, Фронтал.СРБ подржава науку на свим фронтовима, па читајте саопштење до краја:

Циљ конференције је да се прикажу научна и стручна достигнућа студената и могућност њихове примјене у паркси, те да се одреде правци даљег истраживања. Ово је прилика за унапређење научно-истраживачки рад студената, промовисање научног дух академске заједнице, те прилика за размјену мишљења и склапање нових пријатељства.

Дио овогодишње СтЕС конференције можете бити или као активни или као пасивни учесник.

Као активни учесник пријављујете Ваш рад који ћете излагати током конференције. Сажеци и радови су класификовани у шест научних области: природне науке, инжињерство и технологија, медицинске и здравствене науке, биотехничке и пољопривредне науке, друштвене науке и хуманистичке науке.

Пријава рада доставља се на матерњем и енглеском језику, а мора да садржи: назив рада, име и презиме аутора и коаутора, универзитет и факултет са којег долази студент, име, презиме, звање и титула ментора, е-маил одговорног аутора, тематска област рада, апстракт рада (до 250 ријечи) и кључне ријечи (3 – 6 ријечи).

Своје радове/пријаве пошаљите путем е-маил адресе: paper.stes@unibl.org најкасније до 10. октобра 2017. године. Радови ће бити рецензирани, а радови који прођу рецензију биће објављени у Зборнику радова СтЕС 2017. Зборник радова биће објављен непосредно прије конференције.

Организатор СтЕС конференције је Студентски парлемант Универзитета у Бањалуци у сарадњи са Универзитетом у Бањалуци. Покровитељи конференције су Министарство науке и технологије Републике Српске и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

За све оне који нису стигли припремити свој научни рад или апстракт, недостаје им времена за квалитетну припрему презентовања, а ипак их занима како ће то све да изгледа, остаје отворен позив за учешће као пасивни учесник. То значи да остварујете сва права и погодности и да сте учесник овогодишњег СтЕС-а, али да немате обавезу писања, слања и представљања Вашег рада.

Можете се пријавити путем е-маила: participations.stes@unibl.org. Пријава треба да садржи: име и презиме, датум и годину рођења, универзитет и факултет са којег долазите, годину студија и одсјек и контакт податке (број телефона, е-маил).

Више информација о конференцији, пријави радова и учешћу можете добити на интернет страници СтЕС-а: www.стес.унибл.орг, путем е-маил адресе: stes@unibl.org или на бројеве телефона:

+387 51 321 188; +387 65 217 387; +387 65 637 200.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *