ПДП: Зашто нико не разјасни случај Станковић?

ПДП сматра да је недопустиво да МУП РС и Влада РС, поводом званичних информација о томе да је држављанину Републике Српске и БиХ, власнику фирме Интеграл инжењеринг из Лакташа Слободану Станковићу, хрватска полиција одузела 460 хиљада евра у готовини, ни након 48 часова нису урадили ништа на разјашњавању овог случаја и утврђивању да ли је […]

среда, март 27, 2013 / 11:58

ПДП сматра да је недопустиво да МУП РС и Влада РС, поводом званичних информација о томе да је држављанину Републике Српске и БиХ, власнику фирме Интеграл инжењеринг из Лакташа Слободану Станковићу, хрватска полиција одузела 460 хиљада евра у готовини, ни након 48 часова нису урадили ништа на разјашњавању овог случаја и утврђивању да ли је било кршења закона Републике Српске и БиХ.

У ПДП кажу да је посебно забрињавајуће што ни предсједник РС Милорад Додик није подржао надлежне органе да утврде све потребне чињенице и заштите интересе Републике Српске, “него се јучерашњим изјавама ставио у функцију адвоката господина Станковића, слично начину на који је стао у одбрану Мирослава Мишковића, након његовог хапшења у Србији.“

Овај догађај је, са правом, изазвао узнемиреност грађана у Републици Српској јер су одавно присутне индиције о томе да се новац илегално износи из РС и да се тако купују некретнине и предузећа у другим државама, сматрају у ПДП.

Изношење оволике количине новца, без пријављивања органима РС и БиХ, представља потенцијално кршење више домаћих закона, те је зато потребно да јавност хитно добије одговоре о поријеклу овог новца и намјери његовог изношења као и да институције РС и БиХ јасно саопште да ли је било кршења домаћих закона, стоји на крају саопштења.

 0 КОМЕНТАРА

  1. А гдје је сад оно мууу.. министарско говече јовичић? мајмуне јави се…проговори ко нам чува паре у џаковима? Одкуд тако „угледном бизнисмену“ таква сића у ауту, дивиденде? Како да не! Неопорезиви дио добити..ее маца мала…матер ли ти усташку!

  2. Za ovekve postupke nadležan je:
    1. Republički devizni inspektorat pri Ministarstvu finansija Vlade Republike Srpske (http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mf/OM/RU/Pages/default.aspx) koji se stara o svim prekršajima i krivičnim djelima vezanim za nezakonit prenos domaćeg i stranog novca preko državne granice (http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mf/Documents/Zakon%20o%20deviznom%20poslovanju-preciscen%20tekst.pdf)
    2. MUP Republike Srpske i Specijalno tužilaštvo u Banjoj Luci zbog postojanja osnova sumnje da se radi o „pranju novca“ i krivičnim djelima protiv privrede i platnog prometa i krivičnim djelima protiv službene dužnosti.
    A ako gospoda iz navedenih isntitucija ništa ne budu delala, kao što i neće, onda će postupati Tužilaštvo BiH i SIPA, pa nam je opet neko drugi kriv (sarajevski krugovi) što preuzima poslove iz naše nadležnosti.

  3. Е овај пут неће ни СИПА дјеловати јер је тамо Додиков дебил Зубац који га штити. Зато је и доведен!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *