ПДП: За пропаст здравства неко мора одговарати

ПДП сматра да се ових дана у потпуности разоткрило лоше вођење сектора здравства у Републици Српској за вријеме мандата министра Ранка Шкрбића. Мандат министра Шкрбића обиљежиле су сумњиве набавке, огромне инвестиције са скромним ефектима, неповољни уговори о јавно-приватним партнерствима, као и све лошије здравствене услуге за грађане. Због овакве политике здравствени систем је доведен до […]

недеља, децембар 16, 2012 / 10:50

ПДП сматра да се ових дана у потпуности разоткрило лоше вођење сектора здравства у Републици Српској за вријеме мандата министра Ранка Шкрбића.

Мандат министра Шкрбића обиљежиле су сумњиве набавке, огромне инвестиције са скромним ефектима, неповољни уговори о јавно-приватним партнерствима, као и све лошије здравствене услуге за грађане. Због овакве политике здравствени систем је доведен до потпуне пропасти и неко за то мора одговарати, сматрају у ПДП.

Јуче су у медијима објављени подаци да су блокирани рачуни седам домова здравља у Републици Српској због неплаћања доприноса, те да су набавка лијекова и функционисање ових институција доведени у питање.

Недавна Анализа одрживости финансирања обавезног здравственог осигурања у РС у којој се предвиђа колапс система почиње да се остварује и очигледно је да је стање алармантно, кажу у ПДП.

ПДП сматра да би ово требало бити коначно упозорење да дође до крупних промјена у сектору здравства, а да надлежне институције истраже како је трошен новац у здравству последњих седам година.0 КОМЕНТАРА

 1. Каквих „крупних промјена“?? Дај престаните срати и ако имате какав паметан приједлог или рјешење- дај да га чујемо!

 2. Evo još jednog dokaza da u Republici Srpskoj ne postoji opozivja (čast izuzecima kao što je Vukanović).

  Izdade proglas stranka zvana PeDePe (udruženje bivših lopova) i napada sadašnje lopove i još pomene blokirane račune domova zdravlja po RS.

  A u Foči direktor doma zdravlja PDP-ovac Ilija Golijanin inače rođeni brat od PeDePeovog poslanika u NSRS Aleksandra Golijanina zahvaljujući kome je i postao direktor doma zdravlja u Foči ( ko će koga nego brata svoga) i gle čuda račun doma zdravlja u Foči blokiran.

  Inače poslanik u NSRS Aleksandar Golijanin uništio rudnik mrkog uglja u Miljevini kod Foče a braco Ilija Golijanin evo svukao u ravan i Dom zdravlja u Foči.

  To je valjda ekonomski razvoj na PeDePeov način brat bratu pa u stečaj onako bratski.

  I ONDA PROČITAM DA JE PEDEPE REKAO NEKOM NEŠTO O LOPOVLUKU U ZDRAVSTVU

 3. Читам данас у Пресу да је глас унутар партије подигао овај момак из Бијељине, који је остварио сјајан изборни резултат, да тражи да се партија освјежи, да се убаце млађи људи. То су неки позитивни вјетрови, с тим да морам рећи да је Бране Бореновић имао изузетно коректан однос према нама у предизборној кампањи и да мислим да је проблем у томе што је г-дин Иванић приватизовао партију, и да би било добро да пусти мало Бореновића и ове млађе људе, а себи да узме кандидатуру за зајендичког члана Предсједништва БиХ.

  Оно што ПДП ради у Источном Сарајеву и Котор-Вароши им је велики минус. Као да је циљ само бити у власти. Зато и стагнирају, а овај млади човјек из Бијељине је показао да је могуће другачије и боље и ја му честитам што се усудио да каже оно што мисли.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *