ПДП: Васићу, није Српска власништво једног лица

Изјава Рајка Васића у којој саопштава да је „опозив предсједника Додика опозив Републике Српске“ још једном потврђује да режим предвођен СНСД-ом Републику Српску посматра као банана-државу, у којој постоји само једна партија – СНСД и један велики вођа – предсједник Додик, саопштено је из ПДП. Такође, Васић оваквом оцјеном потврђује да СНСД Републику Српску и […]

уторак, март 5, 2013 / 15:39

Изјава Рајка Васића у којој саопштава да је „опозив предсједника Додика опозив Републике Српске“ још једном потврђује да режим предвођен СНСД-ом Републику Српску посматра као банана-државу, у којој постоји само једна партија – СНСД и један велики вођа – предсједник Додик, саопштено је из ПДП.

Такође, Васић оваквом оцјеном потврђује да СНСД Републику Српску и њене институције доживљава као приватно власништво, каже се у овом саопштењу.

– За ситуацију у којој се тренутно налази Република Српска, са уништеном економијом и највећом корупцијом у Европи, предсједнику Додику, као главном симболу власти и не треба посебан закон о опозиву; да је свјестан своје одговорности, већ сада би поднио оставку и расписао нове изборе. Чак и Сједињене Америчке Државе, гдје је предсједник институција са огромним овлаштењима за једно демократско друштво, имају законску могућност тзв. „импичмента“, односно опозива предсједника, па то нико не доживљава као напад на националне интересе САД-а – објашњавају у ПДП.

Они наводе да се овдје, заправо, ради о неуспјелом Васићевом покушају да још једном убиједи народ да само СНСД воли и мисли добро Републици Српској, а да су сви остали издајници и страни плаћеници.

– Међутим, народ је све више незапослен и сиромашан, а корупција и непотизам све више изједају наше друштво и све је то посљедица СНСД-ове власти у последњих седам година. Због тога, СНСД драматично брзо губи подршку народа и све ближе је тренутак када ће коалиција СНСД-ДНС-СП бити склоњена са сцене, као највећи кривац за катастрофално стање у друштву, које су произвели – стоји на крају саопштења.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *