ПДП Гламоч: 1.200 Срба, а четири кандидата!

Чланови ПДП-а и српски народ у Гламочу огорчени су политиком која се (спро)води у овом мјесту, саопштено је из гламочког ПДП. – У нашем мјесту живи тек нешто више од 1200 Срба. Ако тај број подијелимо на четири кандидата за начелника које су кандидовале српске странке видљиво је да ће врло тешко следећи начелник Гламоча […]

среда, септембар 12, 2012 / 13:19

Чланови ПДП-а и српски народ у Гламочу огорчени су политиком која се (спро)води у овом мјесту, саопштено је из гламочког ПДП.

– У нашем мјесту живи тек нешто више од 1200 Срба. Ако тај број подијелимо на четири кандидата за начелника које су кандидовале српске странке видљиво је да ће врло тешко следећи начелник Гламоча бити Србин – наводи се у саопштењу.

У ПДП кажу да је индикативно да су све странке владајуће коалиције из РС (СНСД, СПРС и ДНС) предложиле кандидата за начелника и још се кандидовао један појединац близак СНСД-у у Бањалуци, као кандидат ЗСД –  Миле Марчета.

– Таква анти-српска политика владајуће коалиције у Бањалуци је већ бацила у очај локално становништво које очекује из Бањалуке помоћ, а добија „нож у леђа“. Шефови владајућих странака су потписивањем кандидатуре својих пулена, српски народ у Гламочу довели на слијепи колосјек и могући нови егзодус – забринути су у ПДП.

У саопштењу се наводи да породице свих кандидата за начелника у Гламочу живе у Бањалуци и да их оваква ситуација као и могуће посљедице не дотичу ни у ком случају.

– Једина сламка спаса нама Гламочанима јесте Србин на челу општине, а политичка елита РС је на добром путу да нам и то одузме – стоји у саопштењу.

ОО ПДП Гламоч захтјева од СНСД, ДНС, ЗСД и СПРС да се хитно договоре и да тим договором покажу да им је Гламоч пречи од фотеље. ОО ПДП Гламоч наводи да је свјесно одустао од борбе за начелничку фотељу “иако је на прошлим изборима остварен скоро стопостотни раст повјерења“.

– Повјерење нашег народа осјећамо на сваком кораку и поручујемо: Сваки Србин ће бити добар начелник кад у општинском вијећу буду вјећници ПДП-а јер смо показали да није сва политика борба за фотеље и показали смо да смо у стању дати СВЕ ЗА ГЛАМОЧ – пише на крају саопштења.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *