ПДП: Демонстрација Жељкине моћи на директорима

Партија демократског прогреса /ПДП/ сматра да позив свим директорима јавних предузећа, фондова, установа, управних органа и агенција да ставе мандат на располагање Влади Републике Српске треба да послужи као „јавна демонстрација наводне моћи новог премијера“. ПДП је оцијенио да је суштински ријеч о "бесмисленом потезу", јер је коалиција СНСД-ДНС-СП поставила све директоре, замјенике директора, извршне […]

уторак, март 19, 2013 / 08:22

Партија демократског прогреса /ПДП/ сматра да позив свим директорима јавних предузећа, фондова, установа, управних органа и агенција да ставе мандат на располагање Влади Републике Српске треба да послужи као „јавна демонстрација наводне моћи новог премијера“.

ПДП је оцијенио да је суштински ријеч о "бесмисленом потезу", јер је коалиција СНСД-ДНС-СП поставила све директоре, замјенике директора, извршне директоре и чланове управних и надзориних одбора, којима је упутила овај позив.

"Ако је нова Влада Српске спремна да заиста промијени начин пословања и вођења јавних предузећа, установа и фондова, треба да преузме одговорност и јавно позове неспособне, корумпиране или руководиоце са недовољно добрим резултатима да поднесу оставке или да их смијени", наведено је у саопштењу ПДП-а.

ПДП сматра да се на овоме не смије стати, јер је обавеза власти да, након смјене, утврди одговорне за нанесену штету интересима Републике Српске у "Жељезницама", "Шумама", јавним фондовима, болницама и свим другим институцијама и организацијама у којима је било неправилности и несавјесног рада.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *