Павићевић: Постигнут договор о царинама

Радне групе Београда и Приштине постигле су касно вечерас у Бриселу сагласност о наплати царина на интегрисаним прелазима на административној линији и споразум ће почети да важи од четвртка, 20. децембра, рекао је вечерас шеф београдског преговарачког тима Дејан Павићевић. "Возила са робом на коју се не плаћа акциза моћи ће без царињења да улази […]

среда, децембар 19, 2012 / 08:55

Радне групе Београда и Приштине постигле су касно вечерас у Бриселу сагласност о наплати царина на интегрисаним прелазима на административној линији и споразум ће почети да важи од четвртка, 20. децембра, рекао је вечерас шеф београдског преговарачког тима Дејан Павићевић.

"Возила са робом на коју се не плаћа акциза моћи ће без царињења да улази на север Косова, као и акцизна роба до три и по тоне", изјавио је новинарима Павићевић након маратонских разговора који су, како је рекао, почели још прије седам дана.

Павићевић је рекао да ће се на прелазима прегледати документација о роби која се превози, али искључиво ради статистике, а не ради царине.

Он је казао да је постигнут договор да споразум почиње да важи од 20. децембра у осам ујутру.

Павићевић је нагласио да је овим само потврђен споразум који је постигнут приликом последње рунде политичког дијалога између премијера Ивице Дачића и предсједника косовске владе Хашима Тачија 7. децембра у Бриселу.

Павићевић је такође рекао да је било вођено рачуна о интересима Срба на сјеверу али и о могућностима злоупотреба слободног увоза робе.

"Уколико са друге стране буде било опструкције, спремни смо да суспендујемо споразум о интегрисаним прелазима", рекао је Павићевић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *