Павић и Балабан: Бања Лука учи од Приједора о односу према пензионерима

Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је данас да су пензионери најодговорнија категорија друштва у Републици Српској, а вјероватно и на другим просторима, и да због тога заслужују пажњу. "Први који плаћа телефон је пензионер. Први који плаћа струју је пензионер. Први који све друштвене и административе обавезе изврши је пензионер и први који изађе на […]

уторак, април 21, 2015 / 13:27

Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је данас да су пензионери најодговорнија категорија друштва у Републици Српској, а вјероватно и на другим просторима, и да због тога заслужују пажњу.

"Први који плаћа телефон је пензионер. Први који плаћа струју је пензионер. Први који све друштвене и административе обавезе изврши је пензионер и први који изађе на изборе је пензионер", рекао је Павић новинарима у Приједору након разговора са представницима града Бањалука и удружења пензионера Приједора и Бањалуке.

Он је додао да је гостима из Бањалуке предочио како градска управа Приједор сарађује са градским удружењем пензионера говорећи о искуствима изузетно добре сарадње чије се унапређење планира и убудуће.

"Пензионери су код нас буџетска категорија и ставке за пензионере ни у кризним временима никад нисмо смањивали него смо их чак повећавали", навео је Павић.

Предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан најавио је да ће Бањалука искористити добру праксу и искуства из Приједора и да ће их примијенити.

"Склони смо да преписујемо добре праксе других, мањих или већих средина", навео је Балабан.

Предсједник Удружења пензионера града Бањалуке Никола Гојковић рекао је да је данашњи састанак инициран с циљем да се размијене позитивна искуства да би се помогло најугроженијој и најбројнијој полупацији.

"И раније је Народна скупштина Републике Српске иницирала да локалне заједнице помогну пензионерима све док се нешто озбиљније у Фонду ПИО не ријеши", напоменуо је Гојковић.

Предсједник Удружења пензионера града Приједора Слободан Брдар рекао је да је захваљујући одличној сарадњи са градском управом на бањском лијечењу било 2.600 пензионера, да су скоро сви у неком периоду добили једнократну помоћ и да их је близу 7.000 било на бројним излетима широм Српске и изван ње.

"Град Приједор је јединствен примјер у Републици Српској да градска администрација на овакав начин помаже пензионере", додао је Брдар.

У Приједору има 13.778 пензионера који су чланови овдашњег удружења.0 КОМЕНТАРА

 1. Poznajem čovjeka koji je prije dvije godine dobio rješenje o privremenom penzionisanju po osnovu navršenih 40 godina penzijskog staža i da još nije dobio trajno rješenje o penzionisanju.Samo da se zna kako se u Prijedoru u filijali PIO vodi računa o penzionerima.

 2. Kolaboracionista!

  Grobar Srpske.

  Hamuzov tata, onog hamuza koji je isao u M Carlo sa zenom da gleda Noleta.

  Nevezano za temu… ono kad je uzrok suicida da ti neko bude prika…

 3. On o penzionerima? On? On?
  Ruga nam se. Zatekao sam se na jednom sastanku penzionera pred poslednje izbore. On zloupotrebio sastanak penzionera, promovisuci stranku, doveo rakulja i lupali kao maxim po diviziji. Penzioneri u PD , kao u Austriji.

  Rugali se sirotinji koju su oni do toga doveli.

  Ubacice mu u kabnet toaletnu stolicu prije nego sto ode u penziju.
  Marko, u penziju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *