Патријарх Иринеј: Нисмо писали влади поводом КиМ

Патријарх српски Иринеј негирао је данас да је Синод (црквена влада) Српске православне цркве (СПЦ) упутио писмо државном врху поводом стања на Косову. Поглавар СПЦ је за "Блиц" казао да писмо, у коме се оштро критикује државни врх због политике по питању Косова и Метохије, није потекло од Синода. "То писмо није од нас и […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 14:25

Патријарх српски Иринеј негирао је данас да је Синод (црквена влада) Српске православне цркве (СПЦ) упутио писмо државном врху поводом стања на Косову.

Поглавар СПЦ је за "Блиц" казао да писмо, у коме се оштро критикује државни врх због политике по питању Косова и Метохије, није потекло од Синода.

"То писмо није од нас и Црква ће се оградити од написаног и објављеног писма", рекао је патријарх који по функцији предсједава Синодом.

На питање да ли зна ко је аутор и ко је медијима послао спорно писмо у коме се у осам тачака критикује државна политика према Косову и Метохији, патријарх је одговорио одречно.

"Не знам ни ко би могао бити аутор, нити ко је то наводно као став Цркве у име Цркве проследио медијима", рекао је патријарх Иринеј.

Поглавар СПЦ је казао да је раније јавно изнио свој став о дешавањима у вези са Косовом. "Рекао сам свој став раније, не бих да га понављам. Овом приликом ништа не могу више да кажем", рекао је поглавар СПЦ.

Патријарх Иринеј је раније казао да Србија треба да иде ка ЕУ, али да не треба да се зарад Уније одриче Косова.

"Ако треба да се одрекнемо и одричемо, хвала им на позиву, остаћемо да живимо својим животом, тешким и мукотрпним, којим смо живели 500 година", рекао је поглавар СПЦ.0 КОМЕНТАРА

  1. У Синоду као да постоји неки сенилни старац. 😉

    Мало дијете из шестог основне може да препозна ко је оно написао… хехе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *