Партија Наша странка објавила своје кандидате за изборе у Тузли

Градски одбор Наше странке Тузла донио је једногласну одлуку о кандидовању Аднана Бурине за градоначелника Тузле. Кандидатску листу за Градско вијеће ће предводити проф. Звјездан Караџин.

четвртак, мај 19, 2016 / 01:47

Градски одбор Наше странке Тузла донио је једногласну одлуку о кандидовању Аднана Бурине за градоначелника Тузле. Кандидатску листу за Градско вијеће ће предводити проф. Звјездан Караџин.

Аднан Бурина је рођен 1962. у Тузли гдје је завршио Медицински факултет, након чега до рата ради у Дому здравља Грачаница. За вријеме рата је дјеловао у Санитетској служби 1. батаљона 1. Тузланске бригаде. Након рата одлази на едукацију у Сједињене Америчке Државе, а специјалистички испит из неуропсихијатрије полаже 1998. у БиХ.

2004. године стиче звање магистра медицинских наука, а тренутно припрема одбрану докторске дисертације. Ожењен, отац двије кћерке, препознат је по својим професионалним и људским квалитетима, те је данас шеф одјељења на Клиници за неурологију. Говори енглески језик, те активно доприноси области реформе здравства, као и другим пројектима и акцијама на локалном и регионалном нивоу за опће добро заједнице.

На чело кандидатске листе Насе странке за Градско вијеће изабран је проф. др. Звјездан Караџин.

Проф. Караџин је рођен 1964. у Тузли гдје је докторирао на техничким наукама. Професор Караџин је у Тузли познат и као дугогодишњи играч и тренер рукомета. Ратни период је провео у редовима Армије РБиХ, а након рата је десет година радио за Хашки трибунал на истраживању и утврђивању чињеница о ратним злочинима. Учествовао је у изради великог броја важних пројеката који су се тицали изградње и околинског аспекта рада рудника и термоенергетских објеката у БиХ. Представник је наше земље у више међународних иницијатива којима се жели унаприједити стање околиша у нашој земљи. Тренутно ради на Рударско-геолошко-грађевинском факултету у Тузли као ванредни професор на предметима из области геооколинског инжињеринга и сигурности у рударству и енергетици. На приједлог Пленума и невладиних организација именован је за министра просторног уређења и заштите околиша у експертској Влади Тузланског кантона у прошлом мандату. Караџин је члан Предсједништва Наше странке, те препознатљиво лице широм БиХ који је дао велики допринос бројним активностима НС-а на заштити животне средине.

"Чланство Наше странке у Тузли је вриједним и досљедним радом добила повјерење становника Шићког Брода, Славиновића, Солине и других насеља због конкретних акција указивања на проблеме, али и генерално грађана Тузле бавећои се важним проблемима и пропустима тренутне власти везане за најугроженије категорије посебно у области социјалне и здравствене заштите и предлажући експертска рјешења и политике", казао је предсједник Наше странке Тузла проф. Семир Ахметбеговић.

"Путем својих представника у Парламенту Федерације, Наша странка је покренула питање заштите радника Ливнице челика Тузла, уклањања опасног отпада из индустријске зоне Тузла. Конкретним приједлозима покренули смо низ важних тема попут промјене садашњег начина расподјеле федералних прихода између кантона и Федерације по питању заштите околиша у ТК, растерећење фискалног оптерецења кантона и осигурања равноправности породиља у цијелом ентитету. Градски одбор Наше странке је политичка опција која Тузли може понудити другачија рјешења од оних које смо вец имали прилике видјети у власти. Вријеме је за Нашу странку", поручио је Ахметбеговић.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *