Парламент Абхазије тражи оставку предсједника државе

Посланици парламента Републике Абхазије усвојили су резолуцију којом су затражили оставку предсједника државе Александра Анкваба и изгласали неповјерење премијеру Леониду Лакербају, јавила је руска агенција Итар Тас с. Резолуцију је подржало 20 посланика и један је био уздржан, а у документу се наводи да је одлука донијета у вези са напетом јавном и политичком ситуацијом […]

петак, мај 30, 2014 / 08:26

Посланици парламента Републике Абхазије усвојили су резолуцију којом су затражили оставку предсједника државе Александра Анкваба и изгласали неповјерење премијеру Леониду Лакербају, јавила је руска агенција Итар Тас с.

Резолуцију је подржало 20 посланика и један је био уздржан, а у документу се наводи да је одлука донијета у вези са напетом јавном и политичком ситуацијом у земљи, у намјери да се очува национално јединство и стабилност у држави.

Прије два дана, опозиција је окупила на хиљаде људи у центру Сухума, захтјевајући оставку Владе, главног тужилаштва и челника источних округа у земљи.

После неуспјелих разговора са предсједником, опозициони лидер Раул Хаџимба најавио је да ће Координациони одбор опозиционих партија и организација дјеловати као техничка влада.

С друге стране предсједник Анкваб оптужио је опозицију због покушаја да сруши владу и навео да још увијек постоји шанса да се ситуација врати у легални оквир.

Покушај државног удара у АбхазијиОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *