Париз: Овце раде умјесто косилица

Градске власти у Паризу одлучиле су да за одржавање зелених површина бучне косилице замијене овцама. Како преносе француски медији, овце ће најприје бити коришћене само у једном парку како би се установила изводљивост ове "технике" у урбаним условима. Стручњаци сматрају да је овај вид одржавања зелених површина еколошки ефикаснији, јер се њиме ограничава не само […]

понедељак, март 25, 2013 / 21:10

Градске власти у Паризу одлучиле су да за одржавање зелених површина бучне косилице замијене овцама.

Како преносе француски медији, овце ће најприје бити коришћене само у једном парку како би се установила изводљивост ове "технике" у урбаним условима.

Стручњаци сматрају да је овај вид одржавања зелених површина еколошки ефикаснији, јер се њиме ограничава не само бука већ и загађење као и употреба фитосанитарних производа.

За експериментално еколошко одржавање паркова, које ће трајати од априла до октобра, изабрана је посебна пасмина патуљастих оваца, поријеклом из Бретање.
Градске власти наводе да уколико постигне добре резултате, употреба "еколошких косилица" ће се проширити и на друге паркове, међу којима је и чувена Булоњска шума.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *