Париз и Пекинг потписали уговоре вредне 18 милијарди евра

Француска и Кина потписале су трговинске уговоре у вриједности од 18 милијарди евра током другог дана званичне посјете кинеског предсједника Си Ђинпинга Француској. „Осамнаест милијарди евра у уговорима – то је посао, раст и, што је најважније, значајна перспектива за године које долазе”, рекао је француски предсједник Франсоа Оланд на заједничкој конференцији за новинаре са […]

четвртак, март 27, 2014 / 08:37

Француска и Кина потписале су трговинске уговоре у вриједности од 18 милијарди евра током другог дана званичне посјете кинеског предсједника Си Ђинпинга Француској.

„Осамнаест милијарди евра у уговорима – то је посао, раст и, што је најважније, значајна перспектива за године које долазе”, рекао је француски предсједник Франсоа Оланд на заједничкој конференцији за новинаре са кинеским колегом.

Двије земље су потписале укупно 50 споразума у различитим областима – од нуклеарне и аутомобилске индустрије до финансијског сектора.

Највриједнији од данас потписаних споразума је уговор о кинеској наруџби 70 авиона „ербас”, вриједан више од 10 милијарди евра, јавио је АФП.

Европски гигант у производњи авиона је саопштио да је уговором предвиђено да се Кини испоруче 43 авиона „А320” и 27 „А330”.

„У блиској будућности, очекује се велики развој кинеског сектора здравства, што ће бити у интересу кинеског народа и цијелог свијета”, најавио је на конференцији за новинаре кинески предсједник Си.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *