Параћин: Повећање производње стакла након ремонта

Српска фабрика стакла (СФС) у Параћину планира да, након ремонта двије велике пећи, достигне производњу већу од 100.000 тона стакла годишње, изјавио је данас генерални директор Стакларе Миодраг Николић. Он је на прослави обиљежевања 105 година рада фабрике казао да очекује да ће крајем ове или почетком следеће године бити завршена санацију пећи Б1 за […]

петак, октобар 12, 2012 / 23:22

Српска фабрика стакла (СФС) у Параћину планира да, након ремонта двије велике пећи, достигне производњу већу од 100.000 тона стакла годишње, изјавио је данас генерални директор Стакларе Миодраг Николић.

Он је на прослави обиљежевања 105 година рада фабрике казао да очекује да ће крајем ове или почетком следеће године бити завршена санацију пећи Б1 за производњу амбалажног стакла, чији ће капацитети бити 70 тона стакла дневно.

„После више од 15 година то ће бити прва инвестиција тог карактера у Српској фабрици стакла. Друга велика инвестиција је изградња и реконструкција пећи Л5 која ће половином идуће године производити 200 тона на дан”, казао је Николић.

Према његовим ријечима, нови власник, конзорцијум бугарских фирми „Рубин"“ и „Глас индустри” чији је власник Корпоративно-трговинска банка из Софијем уложио је више од 50 милиона евра у Стаклару.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *