Пантери славе 24. рођендан

– Полагањем вијенаца на централни споменик ослободиоцима, у Бијељини су данас обиљежене 24 године од формирања Специјалне бригаде Гарде „Пантери“, чијих је 100 бораца погинуло у стварању и одбрани Републике Српске. Вијенце су положили саборци, представници Удружења ветерана Гарде "Пантери", делегација Борачке организације и народни посланик Златко Максимовић. У име ветерана ове елитне борбене јединице […]

понедељак, мај 2, 2016 / 12:03

– Полагањем вијенаца на централни споменик ослободиоцима, у Бијељини су данас обиљежене 24 године од формирања Специјалне бригаде Гарде „Пантери“, чијих је 100 бораца погинуло у стварању и одбрани Републике Српске.

Вијенце су положили саборци, представници Удружења ветерана Гарде "Пантери", делегација Борачке организације и народни посланик Златко Максимовић.

У име ветерана ове елитне борбене јединице Саво Миличић подсјетио је на њихов славан ратни пут од Смолуће, Купреса, брчанског, мајевичког и сребреничког ратишта, до Сарајева, свуда гдје се од непријатеља бранио српски народ.

Кроз Гарду је током рата прошло око 2.000 бораца, 800 их је рањено, неки и по пет пута.

"Да не заборавимо и да никад више не затребамо", поручио је Миличић.

Некадашњи гардиста Радо Даниловић четири пута је рањаван у борбама, два пута на брчанском ратишту, једном на Мајевици и посљедњи пут на сарајевском ратишту.

Каже да на основу својих рањавања није ни тражио утврђивање инвалидности, јер су саборци гинули или су били осакаћени, а сви способни настављали су борбе за одбрану српског народа и Републике Српске.

У име Градске борачке организације, Славиша Савић је на дан формирања Гарде "Пантери" рекао да је то била једна од најелитнијих јединица Војске Републике Српске.

"Поносни смо на гардисте и док постојимо и поштујемо жртве живјеће и оне", закључио је Савић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *