Пантелија Дамјановић купује Београдску аутобуску станицу?

БЕОГРАД – Бањалучка компанија “Дамјан”, чија је основна дјелатност хотелијерство, објавила је понуду за преузимање Београдске аутобуске станице (БАС), чија тржишна вриједност износи 2,2 милиона евра. Компанија “Дамјан” послује у власништву породице Пантелије Дамјановића која је, осим хотела “Дамјан” и клуба “Круна”, власник и постројења воде “Круна” и Робне куће у центру Бање Луке, пише […]

петак, децембар 31, 2010 / 22:19

БЕОГРАД – Бањалучка компанија “Дамјан”, чија је основна дјелатност хотелијерство, објавила је понуду за преузимање Београдске аутобуске станице (БАС), чија тржишна вриједност износи 2,2 милиона евра.

Компанија “Дамјан” послује у власништву породице Пантелије Дамјановића која је, осим хотела “Дамјан” и клуба “Круна”, власник и постројења воде “Круна” и Робне куће у центру Бање Луке, пише лист.

Пантелија Дамјановић својевремено је био посланик Српске радикалне странке Републике Српске у Народној скупштини РС, а његова компанија била је и већински власник хотела “Босна” у Бањој Луци.

Лист наводи да је у власништву БАС-а 165 ари плаца и 10 пословних објеката површине 19 000 метара квадратних у центру Београда, а највећи акционар БАС-а је држава Србија са 40,3 одсто акција, док се остатак налази у рукама мањинских акционара.

Понуђач је објавио условну понуду којом намјерава да купи минимум 40,3 одсто дионица, а обавезао се да ће платити 760 динара по акцији, па би по овој цијени тржишна вриједност БАС-а била 2,2 милиона евра, кажу у Брокерској кући “Синтеза”.

Како се наводи у понуди, понуђач нема намјеру да промијени дјелатност БАС-а, а планира и да сачува радна мјеста.

Ненад Гујаничић из Брокерске куће “Синтеза” каже да је сада кључ у рукама државе чији пакет у БАС-у по актуелним цијенама вриједи око 900.000 евра.

У Агенцији за приватизацију нису жељели да дају изјаве док траје понуда, али кажу да ће држава донијети одлуку до 18. јануара, када и истиче рок.

Београдска аутобуска станица је једна од ријетких компанија која и у вријеме кризе послује позитивно. Прошле године БАС је забиљежио пословне приходе од 1,02 милијарде динара и нето добитак од 1,3 милиона динара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *