Пандуревић: Спријечити изборну превару у Сребреници

Посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић сматра да изборну превару у Сребреници треба спријечити, а не лијечити, додајући да од МУП-а Републике Српске очекује да провјери новопријављене становнике у овој општини. Она је у изјави Срни навела да је Закон о пребивалишту и боравишту јасан, те да МУП Српске треба да провјери […]

недеља, август 26, 2012 / 16:04

Посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић сматра да изборну превару у Сребреници треба спријечити, а не лијечити, додајући да од МУП-а Републике Српске очекује да провјери новопријављене становнике у овој општини.

Она је у изјави Срни навела да је Закон о пребивалишту и боравишту јасан, те да МУП Српске треба да провјери свако новопријављено пребивалиште и поништи га, као и личну карту, уколико установи да лице које се пријавило не живи на тој адреси.

"Ту не треба да подлегну никаквим притисцима некакве иницијативе Емира Суљагића. Нека крену од Муамера Зукорлића и само рад по закону. Изборну превару треба спречити, а не лијечити", додала је Пандуревићева.

Она је оцијенила лицемјерном борбу бошњачких партија за очување власти у Сребреници, истичући да су у вријеме док букте пожари у овој општини поново показали немар и небригу и да им је само стало до незаконитог богаћења.

"Док пожар недељу дана гута Сребреницу, гдје им је в.д. начелника и кандидат за начелника општине Ћамил Дураковић? Људи остају без имовине, штета од пожара је вишемилионска, а Дураковића и Садика Ахметовића нема ни на сликама. Толико о њиховој бризи о Сребреници и Сребреничанима", рекла је Пандуревићева.

Она је навела да је у сусједном Братунцу локална власт санирала 10 пожара.

"Од МУП-а Републике Српске очекујем да пронађе пиромане и предузме законске мјере против оних у Сребреници који нису реаговали и предузели мјере за спречавање ширења и гашења пожара", нагласила је Пандуревићева.
 0 КОМЕНТАРА

 1. Dokle vise sa tom usranom Srebrenicom. Koga jos boli k za tom ikonom medijskog progona Srba. Nek dobiju muslimani izbore tamo, sta vise, dajte im je, jos bolje – hajde da se mijenjamo, njima Srebrenica, nama Drvar, Glamoc, Grahovo i Petrovac. Ioanko im je to mjesto najsvetije pa nek naprava i direktan autoput do Sarajeva. Sa svim propagandnim bilbordima i pratecima sadrzajima usput. JEBES SREBRENICU!

 2. Није ова Александрина прича бзвз, није само Сребреница у питању, има још општина на истоку РС гдје се одједном појавила најезда новопријављених становника, наравно муслимана, е али зато су се неки наши људи (из СДС-а) досјетили како да им дохакају, говорим о примјеру у Новом Горажду, тако су требали и остали да ураде, али како јбг кад главати предсједник снсд-а само на тв-у кука ко каква бабетина и позива гласаче за његов усрани снсд!

 3. Опет нисмо свјесни озбиљности овог проблема. Мислим да је и Братунац у сличној ситуацији. +, како сам чула неки дан, муслимани имају једног кандидата, наши мислим 3 или више. Чини се да је Братунац већи проблем. Вјероватно има још општина. Читава прича је много озбиљнија него што се чини на први поглед!

 4. anja banja luka, 27.08.2012. 11:17:03

  Тачно тако Ања и ово што ради муслиманска политика нити је фер нити коректно, зато им треба узвратити на сличан начин!
  Међутим, ми имамо себичњаке, себичног страначког предсједника снсд-а, који се утрипово још и да је као такав предсједник РС-а, а ментално је дорастао до нивоа портира!

  Шта би фалило њему и његовој страначкој инфраструктури да и он пребаци из Бањалуке двије три хиљаде својих гласача у Сребреницу, умјесто што се пренемаже на тв-у!?
  Али сноб и себичњак у њему не дозвољавају такве ствари, јер се он бори за Бањалуку и Лакташе, а не за РС!
  Могао је и онај купусарски сељак из Бијељине миловановић пребацити нешто грла своје гласачке стоке у Сребреницу и Братунац, али и он се грчевито бори за Бијељину, јбг тешко овом народу са таквим као што су они снсд-талибани!

 5. Најтежа ситуација је ипак у Сребреници јер се тамо бира између муслиманског кандидата и СНСД кандидата.

 6. rammstein, 27.08.2012. 11:28:43

  Тешко да је то могло да се деси. 😀

  Ипак, ево прилике да се договоре у вези овога око Братунца. Нека неки од кандидата за начелника одустане од кандидатуре. С обзиром да су се ови из СДС солидарисали у Сребреници било би лијепо да СНСД повуче кандидатуру у Братунцу. Предсједник и Александра се баве овом темом па нека покрену договор међу својим странкама.

  Опет кажем, чини ми се да је Братунац већи проблем од Сребренице, а нама је много важнији, у неком дубљем смислу. У Сребреници је већ урађено оно то је била суштина, а односи се на непристајање више на посебна правила за ту локалну заједницу + заједнички кандидат!

 7. anja banja luka, 27.08.2012. 23:52:22

  Како год, али тешко је од њега било шта корисно очекивати, осим што је он урођени егоманијак, још гори су му идолопоклоници на терену, локални додиковски филозофи, који више воле да владају макар један дан, него да постигну рјешење за педесет година!

  Нек’ се угледају на Србе из Новог Горажда и како су се тамо есдеесовци организовали и како опстају на том за све нас важном коридору!

 8. Фонзо,ти се веселиш што је Александри истекло пола мандата а ја се надам да је теби истекла већина живота,да би престао да какиш.Нисам члан СДС-а али подршка Александри у послу који добро ради.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *