Пале: Саборни храм Светог Архангела Гаврила данас прославља своју крсну славу

Саборни храм Светог Архангела Гаврила у изградњи данас прославља своју крсну славу. Јутрос је служена Света Архијерејска Литургија у току које је организовано ломљење славског колача. Након свете Литургије у порти храма подјељено је славско жито и колач, након чега је организовано послужење за вернике. У новом Саборном храму који је у изградњи од мјесеца […]

недеља, јул 26, 2015 / 12:42

Саборни храм Светог Архангела Гаврила у изградњи данас прославља своју крсну славу. Јутрос је служена Света Архијерејска Литургија у току које је организовано ломљење славског колача.

Након свете Литургије у порти храма подјељено је славско жито и колач, након чега је организовано послужење за вернике.

У новом Саборном храму који је у изградњи од мјесеца марта се редовно служе свете Литургије, недељом и празником са почетком у 08:00 часова.

"Прије него што почнемо градити цркву, потребно је да изградимо цркву у себи, да редовно долазимо на литургије и вјерујемо у једну вјеру и цркву Господа Христа", изјавио је у свом обраћању вјерницима јереј Дарко Ђого, декан Православног богословског факултета у Фочи.

Радови на изградњи храма Сабора Светог Архангела Гаврила су почели 21. августа 2008. године. Исте године, на празник Светог Јоакима и Ане, 22. септембра, митрополит Николај освјештао је темеље. Тренутно су у току радови на покривању храма бакарним лимом и изградњи порте.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *