Пале: Ђокић отвара предузеће за запошљавање

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић данас ће на Палама свечано отворити предузеће за запошљавање инвалида „Еко-инвал“. Директор "Еко-инвала" Љубомир Јанковић рекао је Срни да је предузеће основано у марту с циљем запошљавања инвалида, а у сарадњи са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Фондом за професионалну рехабилитацију и запошљавање лица […]

среда, август 22, 2012 / 07:59

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић данас ће на Палама свечано отворити предузеће за запошљавање инвалида „Еко-инвал“.

Директор "Еко-инвала" Љубомир Јанковић рекао је Срни да је предузеће основано у марту с циљем запошљавања инвалида, а у сарадњи са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Фондом за професионалну рехабилитацију и запошљавање лица са инвалидитетом у Приједору и Борачком организацијом Пале.

"Тренутно запошљавамо седам лица, од чега четири инвалидна, једно дијете погинулог борца и још два лица", рекао је он и додао да је планом предвиђено да "Еко-инвал" има 15 запослених.

Он је додао да се предузеће бави производњом хигијенских папира од целулозе за широку потрошњу, а тржиште им је подручје цијеле БиХ, гдје набављају и репроматеријал.

"Ослонац за продају је Закон о запошљавању инвалида, члан 49 који предвиђа да све државне институције, јавне установе и предузећа која је основала Влада Републике Српске имају обавезу да купе најмање 20 одсто производа предузећа која запошљавају лица са инвалидитетом", рекао је Јанковић.

Он је захвалио ресорном министарству и министру Ђокићу на помоћи, као и Борачкој организацији Пала на подршци и изванредној сарадњи.

Јанковић је нагласио да је Борачка организација Пала, на основу социјалне карте, предложила кадрове за рад у "Еко-инвалу".

Свечано отварање предвиђено је у 12.00 часова, наводи се саопштењу ресорног министарства.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *