Пала прва клапа за “Месо“

Снимање филма и серије „Месо” започело је у уторак, 3. маја, када су у Бањалуци забиљежени први кадрови. Донекле симболично, радња првих сцена смјештена је на простор најпознатије бањалучке грађевине, тврђаве Кастел. Дио почетног дана снимања био је отворен за представнике медија, који су посјетили сет и забиљежили атмосферу са почетка реализације овог кинематографског пројекта. […]

среда, мај 4, 2016 / 09:28

Снимање филма и серије „Месо” започело је у уторак, 3. маја, када су у Бањалуци забиљежени први кадрови. Донекле симболично, радња првих сцена смјештена је на простор најпознатије бањалучке грађевине, тврђаве Кастел.

Дио почетног дана снимања био је отворен за представнике медија, који су посјетили сет и забиљежили атмосферу са почетка реализације овог кинематографског пројекта. Према ријечима Саше Хајдуковића, сцена у којој учествују домаћи глумци Никола Пејаковић и Борис Шавија је важна за цјелокупну причу „Меса“.

„За сами почетак смо одабрали дио сценарија који се, у ствари, бави његовом суштином. Двојица наших протагониста током једног наизглед необавезног ручка праве договоре који умногоме одређују судбину свих осталих ликова“, открио је Хајдуковић.

Поред бањалучких глумаца, улоге у „Месу“ ће тумачити и глумци из других дијелова БиХ, као што су Марија Пикић и Факета Салихбеговић Авдагић, али и позната имена из Србије – Игор Ђорђевић, Бранко Јанковић, Вук Костић и Петар Божовић.

Према Хајдуковићевим ријечима, свима је заједничко то што са великим ентузијазмом улазе у овај пројекат. Планирано је да снимање траје најмање три мјесеца, и то на више десетина локација широм Бањалуке, уз учешће преко 600 актера.

„Много рада и труда је претходило почетку снимања, али период који слиједи је, ипак, далеко најзахтјевнији. Велики је изазов оживјети и испричати једну овакву причу, али не сумњам да ћемо заједно успјети у томе. Први утисци са сета дефинитивно потврђују да смо на добром путу”, додао је млади режисер.

„Месо“ ће бити његово друго дугометражно остварење, након дебитантског филма „32. децембар“ из 2009. године. Сценарио за овај дугометражни филм и серију од шест епизода написао је Никола Пејаковић, док је продуцент Бранкица Јанковић. Реализацију пројекта је подржала и компанија м:тел.

Премијера „Меса“ је планирана крајем 2016. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *