Пакистанска Индира Ганди: Пет година од смрти Беназир Буто

Присталице пакистанске Народне партије /ППП/ окупљају се данас у граду Ларкани ради обиљежавања пет година од смрти бившег премијера Беназир Буто.Она је убијена у оружаном и бомбашком нападу током њене предизборне кампање 2007. године. Неколико стотина хиљада људи успоставило је камп недалеко од породичног дома Буто у провинцији Синд. Аналитичари сматрају да данашње окупљање представља […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 14:06

Присталице пакистанске Народне партије /ППП/ окупљају се данас у граду Ларкани ради обиљежавања пет година од смрти бившег премијера Беназир Буто.Она је убијена у оружаном и бомбашком нападу током њене предизборне кампање 2007. године.

Неколико стотина хиљада људи успоставило је камп недалеко од породичног дома Буто у провинцији Синд.

Аналитичари сматрају да данашње окупљање представља камен темељац за политичку каријеру Билавал Буто-Зардарија /24/, сина Беназир Буто и предсједника Асифа Алија Зардарија.

Он је на челу странке од убиства његове мајке 2007. године, али није наступао у јавности. Син Беназир Буто не може се кандидовати на изборима док не напуни 25 година.

Британски Би-Би-Си наводи да су парламентарни избори у Пакистану заказани за 2013. годину и да би владајућа ППП могла да искористи митинг да би исказала снагу и да и даље ужива подршку народа упркос критикама са којима се суочава због свог рада у протеклих пет година.

Мјере обезјеђења су појачане у Ларкани, гдје активисти носе слике покојне Буто и њеног оца – бившег премијера Зулфикар Али Бута.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *