Пакистан именовао привременог премијера, повратак Мушарафа

Пакистанска изборна комисија именовала је за привременог премијера бившег судију врховног суда Мир Хазар Кан Косоа, који ће бити на тој функцији до општих избора у мају. У Пакистан је данас допутовао бивши предсједник, генерал Первез Мушараф (69) који се припрема да се, после четири године проведених у Лондону и Дубаију, врати сутра у Карачи […]

недеља, март 24, 2013 / 13:05

Пакистанска изборна комисија именовала је за привременог премијера бившег судију врховног суда Мир Хазар Кан Косоа, који ће бити на тој функцији до општих избора у мају.

У Пакистан је данас допутовао бивши предсједник, генерал Первез Мушараф (69) који се припрема да се, после четири године проведених у Лондону и Дубаију, врати сутра у Карачи како би своју партију предводио на парламентарним изборима 11. маја у Пакистану.

Одлуку о именовању привременог премијера саопштио је предсједник изборне комисије Фахрудин Ебрахим, преноси АП.

Косо је кратко вријеме био и гувернер југозападне провинције Балучистан, а за мјесто привременог премијера предложила га је до недавно владајућа Народна партија Пакистана.

Парламентарни избори у Пакистану заказани су за 11. мај, што ће бити прва транзиција између демократски изабраних влада у историји те земље, наводи америчка агенција. Пакистански талибани запријетили су јуче смрћу Мушарафу (на власти од 2001 – 2008. године) уколико се после четири године изгнанства врати у земљу.

Авион у коме се налази Мушараф слетио је данас на аеродром у Карачију, на југу Пакистана, пренио је АП.

Мушараф је у сукобу с талибанима и другим исламистичким групама, пошто се придружио „америчком рату против тероризма” после терористичких напада 11. септембра 2001. на тлу САД и као командант пакистанске војске покренуо обимне војне операције против исламиста у Пакистану.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *