Пајтић за ванредне изборе у Војводини

Предсједник Владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је да би се усвајањем Статута покрајине и измјенама постојећег Устава Србије, стекли услови да се до краја године одрже ванредни покрајински избори. Пајтић је рекао да се Војводина мјесецима налази под великим медијским и институционалним притиском који се огледа у, како је рекао, непоштовању уставних и законских обавеза […]

понедељак, март 17, 2014 / 16:43

Предсједник Владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је да би се усвајањем Статута покрајине и измјенама постојећег Устава Србије, стекли услови да се до краја године одрже ванредни покрајински избори.

Пајтић је рекао да се Војводина мјесецима налази под великим медијским и институционалним притиском који се огледа у, како је рекао, непоштовању уставних и законских обавеза које републичке институције имају према грађанима Покрајине.

Пајтић сматра да додатни ударац за политички систем Војводине и правни систем Србије представља одлука Уставног суда Србије о оспоравању појединих, како се наводи, за живот Војвођана важних надлежности, наводи се у саопштењу предсједника покрајинске владе.

"Спремни смо да са будућом Владом Србије разговарамо о превазилажењу ових проблема кроз доношење Закона о финансирању покрајине који би био усаглашен са Уставом и који би обезбедио вишеструко више средстава за развој Војводине", рекао је Пајтић.

Према његовим ријечима, до превазилажења ових проблема дошло би се усвајањем Статута покрајине, као и измјенама постојећег Устава који, како наводи, "овакав какав је не одговара ни европским амбицијама државе Србије, ни потребама грађана Војводине".

"Процес доношења поменутих закона и измена Устава по свом завршетку створили би претпоставке да се без ометања нормалног функционисања свих релевантних институција до краја године одрже ванредни покрајински избори", закључио је Пајтић.

Пајтић сматра да је такав развој ситуације у интересу свих људи који у овој земљи живе и по њему то би био доказ одговорности политичких странака које би у њему узеле учешће, наводи се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *