Пајтић: Нећу се кандидовати за предсједника ДС

Предсjедник Владе Војводине и потпредсjедник ДС Бојан Пајтић изјавио је данас да се неће кандидовати за предсjедника ДС на предстојећој изборној скупштини и додао да ће подржати оног кандидата за којег се опредjели војвођанска организација те странке. Пајтић је изјавио новинарима у току седнице Скупштине Војводине да није искључено да би размислио о иницијативи за […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 15:15

Предсjедник Владе Војводине и потпредсjедник ДС Бојан Пајтић изјавио је данас да се неће кандидовати за предсjедника ДС на предстојећој изборној скупштини и додао да ће подржати оног кандидата за којег се опредjели војвођанска организација те странке.

Пајтић је изјавио новинарима у току седнице Скупштине Војводине да није искључено да би размислио о иницијативи за ту кандидатуру да је она стигла раније, а сада су, како је образложио, политички процеси у странци предалеко одмакли.

Напомињући да је неколико пута истакао да се неће кандидовати за предсједника странке у овом изборном циклусу он је рекао да су постојале такве иницијативе унутар партије али су „нажалост у овом тренутку задоцнеле”.

Пајтић је нагласио да није неко ко би могао да промјени изјаву коју је дао у више наврата и нагласио да је ДС једина странка у Србији у којој постоји трка за мјесто предсједника што говори позитивно о њој а не, како је рекао, о њеним слабостима и дезинтеграцији.

Напомињући да је ДС странка у којој се челници мјењају и да је Борис Тадић четврти који је предводи у протеклих 20 година, Пајтић је рекао да ће се послије предстојеће страначке изборне скупштине видјети да ли ће Тадић остати на челу ДС или ће то бити неко други.

Основни квалитет ДС је реизборност и унутрашња демократичност, казао је Пајтић, наглашавајући да странке које немају ту унутрашњу демократију не могу демократизовати ни друштво.

На питање да ли ће на изборној скупштини дати подршку Тадићу или Драгану Ђиласу Пајтић је нагласио да ће бити онако како се буде опредјелила покрајинска организација ДС.

„Ми смо се договорили да ћемо имати јединствен став”, рекао је Пајтић и додао да је до сада дефинисано да ДС треба да се креће у правцу промјена како у политичко- програмском тако и у персоналном смислу.

ДС мора да обнови своју кадровску структуру од најнижих до највишег нивоа истакао је Пајтић и поновио да је ДС најдемократскија политичка организација у нашој земљи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *