Пацоли одустао је од поновне кандидатуре за предсједника Косова

БЕОГРАД – Беџет Пацоли одустао је од поновне кандидатуре за предсједника Косова, „како би отворио пут договору Демократске партије Косова и Демократског савеза Косова“. Лидер Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли изјавио је да нема намјеру да се поново кандидује за предсједника Косова. Пацоли је најавио измјене устава, које би омогућиле да предсједник Косова буде […]

четвртак, април 7, 2011 / 08:00

БЕОГРАД – Беџет Пацоли одустао је од поновне кандидатуре за предсједника Косова, „како би отворио пут договору Демократске партије Косова и Демократског савеза Косова“.

Лидер Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли изјавио је да нема намјеру да се поново кандидује за предсједника Косова.

Пацоли је најавио измјене устава, које би омогућиле да предсједник Косова буде изабран директно, гласовима грађана.

Он је за Радио-телевизију Косово рекао да је његовим посредовањем, као и великим доприносом америчког амбасадора у Приштини Кристофера Дела и шефа Међународне цивилне канцеларије Питера Фејта, постигнут договор између ДПК-а и ДСК-а о изласку из садашње кризе.

Уставни суд Косова је, прошле седмице, процедуру избора Пацолија за предсједника Косова прогласио неуставном, послије чега је он поднио оставку.

Пацоли је рекао да ће мандат новог предсједника бити од шест до девет мјесеци, колико је потребно да се изврше измјене члана 86. устава Косова којим се регулише начин избора предсједника.

Како је најавила Радио-телевизија Косова, током вечери биће одржана сједница владе Косова, послије које би требало да буду познати детаљи договора ДПК-а и ДСК-а. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *