Oве године нема пара од ММФ

У овој години неће бити финансијских средстава од ММФ, али то неће угрозити исплату плата и пензија, изјавио је вечерас министар финансија РС Зоран Тегелтија. Разлог за то је, према ријечима министра, што није било спремности ММФ да се постигне сагласност о писму намјере. “Разговори око писма намјере одржаће се и наредне седмице, али шансе […]

среда, јул 1, 2015 / 20:52

У овој години неће бити финансијских средстава од ММФ, али то неће угрозити исплату плата и пензија, изјавио је вечерас министар финансија РС Зоран Тегелтија.

Разлог за то је, према ријечима министра, што није било спремности ММФ да се постигне сагласност о писму намјере.

“Разговори око писма намјере одржаће се и наредне седмице, али шансе за договор су мале“, сматра Тегелтија, јавља РТРС.

Министар наводи да ће кредит тражити из других извора и учиниће све да буџетски корисници не осјете посљедице. Поручио је још једном да неће бити приватизације “Електропривреде“, како је то наведено у првобитној верзији реформске агенде.0 КОМЕНТАРА

  1. Odlično. Nije ih ni do sada trebali biti para od MMF-a. Trebalo je da radimo a ne da trošimo nezarađeno.
    Trebalo je da gradimo fabrike a ne da ih uništavamo.
    Sada je rešenje vrlo jednostavno prepoloviti svim budžetlijama plate, a oni izbace letvanje na Jadranu i po Južnoj Evropi i svi problemi su rešeno sa prepolovnjenim budžetskim platama. Odmah će biti novca i za nezaposlene na birou da im se plaća polovina prosečen budžetske plate sve dok im država omogući da radi, odmah će biti posla i za izgradnju fabrika. Samo je potrebno budžetlijama sa snanjeti plate do 2-3 puta.

  2. И не треба их бити. Доста се са тим парама финансирале труле институције, гдје ,,мамина и татина“ дјеца, страначки војници зарађују, односно добијају своју плату. Потребно је почети зарађивати плату, а не ,,добијати“, како је добија 90 % јавног сектора.

  3. Лажи ће бити брзо разоткривене а ових епохалних глупости се нико неће сјећати. Завладаће свеопшта радост због „тешко“ зарађених пара, а дугови ће на наплату доћи свакако у наредном изборном периоду.;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *