Овако фудбалски дерби подијели навијаче у европским градовима

Ове графике показују за које клубове у којим дијеловима великих свјетских градова навија локално становништво. На њима је приказан резултат анкете по градским зонама, и приказано по већинском систему. Што не значи да „плавих“ нема у „црвеној зони“ – има, али их је мање.

среда, септембар 6, 2017 / 09:34

Најзанимљивија илистрација стиже из главног града Италије гдје је потпуно јасно да сјеверни дио Рима навија за Лацио, а нешто већи јужни за Рому.

Нешто сјеверније у Милану ситуација је нешто запетљанија, али је очигледно да далеко већу територију покривају навијачи Интера у односу на Милан.

Лондон је подијељен на пет клубова који се тренутно такмиче у Премијер лиги (недостаје Кристал Палас) и чини се да највећу површину покривају присталице Арсенала, а тек нешто мању Челсијеви фанови. Чини се да Тотенхем има више присталица од Вест Хема, док је најмање оних који навијају за Квинс Пар Ренџерсе. На овој мапи није обиљежено гдје су стационирани навијачи Кристал Паласа.

Занимљиво је да у централним дијеловима Манчестера популација већински навија за Сити док су присталице Јунајтеда стациониране по ободима овог индустријског центра.

У Москви су најбројнији навијачи московског Спартака, слиједе присталице ЦСКА, Динама, Торпеда и тек на крају Локомотиве.

Истанбул је готово подједнако подијељен на три цјелине. Већински дио навијача Бешикташа и Галатасараја налазе се на европском дијелу ове метрополе, док је већина присталица Фенербахчеа стационирана у преко Босфора и Дарданелеа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *