Отворена Microsoft NetWork конференција

У Неуму је синоћ отворена пета по реду ‘Microsoft NetWork’ конференција. Конференцију је отворио директор ‘Microsoft BiH’, Омар Кривошија, који је током свог обраћања подсјетио на претходне четири конференције те објавио како је конференција привукла 25% више учесника у односу на прошлогодишњу. Овогодишња конференција најмасовнија је до сада, јер на њој присуствује висе од 650 […]

уторак, април 28, 2015 / 10:05

У Неуму је синоћ отворена пета по реду ‘Microsoft NetWork’ конференција. Конференцију је отворио директор ‘Microsoft BiH’, Омар Кривошија, који је током свог обраћања подсјетио на претходне четири конференције те објавио како је конференција привукла 25% више учесника у односу на прошлогодишњу. Овогодишња конференција најмасовнија је до сада, јер на њој присуствује висе од 650 учесника.

Кривошија је присутне упознао и са ‘Microsoft’ стратегијом везаном за трансформацију пословања и нове пословне прилике те се дотакао надолазећих производа као што су ‘Windows 10’ и ‘Skype for Business’, уз презентацију пословних ‘Microsoft cloud сервиса’.
"Уз повећање броја учесника те учешће неких од најпознатијих предавача у свијету, ‘Microsoft NetWork’ конференција је потврдила статус највеће и најутицајније ИТ конференције у Босни и Херцеговини. Осим предавања о новим ‘Microsoft’ производима и сервисима, значајан дио конференције посвећен је и презентацији рјешења локалних партнера", рекао је Кривошија.

Он је изразио увјереност да ће конференција, поред стицања нових знања, бити искориштена и за пословне сусрете те остваривање нових прилика за партнере и кориснике.

Директор садржаја конференције и технолошки стратег у ‘Microsoft BiH’, Енис Шахиновић, рекао је приликом отварања да су и ове године окупили најбоље предаваче из шире регије, међу којима је и преко 30 стручњака са ‘Microsoft MVP’ титулом.

“Фокус овогодишње конференције је на темама везаним за ‘Microsoft Azure’, ‘Office 365’, ‘Dynamics CRM Online’, ‘Enterprise Mobility Suite servise’ и ‘Windows 10’, уз теме везане за инфраструктуру и сигурност, пословну интелигенцију, управљање пројектима, Visual Studio 2015 и мулти-платформски развој, кориштење ‘Microsoft’ и ‘open-source’ технологија, те представљање рјешења која се користе у едукацији. Значајно повећање броја корисника показује да су управо ово теме које највише занимају локалне ИТ стручњаке.", каже Шахиновић.

Отварање конференције је завршено уз специјални наступ Бранка Ђурића Ђуре.
Тродневној конференцији присуствује министар науке i технологије у Влади РС, Јасмин Комић, а међу учесницима и предавачима су и представници неколико ИТ компанија из Републике Српске, који су презентовали рад својих предузећа.

‘MSNetWork 5’ учесницима у ова три дана нуди више од 70 предавања из шест тематских цјелина. Предавања су везана за развој, инфраструктуру и сигурност, пословну употребу технолошких рјешења, предавања стручњака iz MS Community, едукацијска рјешења и студије случаја.

Подсјећамо, прва Microsoft конференција одржана је 2011. године у Бањалуци.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *