Отворена фабрика за производњу сложених борбених система

Први потпредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић отворио је у Великој Плани фабрику за производњу сложених борбених система, уз најаву да ће у области одбрамбене индустрије ускоро бити потписан један од највећих уговора које је Србија у последњих неколико година потписала.  „Највећи задатак ове и сваке будуће владе јесте запошљавање људи. Већ смо […]

недеља, децембар 30, 2012 / 16:44

Први потпредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић отворио је у Великој Плани фабрику за производњу сложених борбених система, уз најаву да ће у области одбрамбене индустрије ускоро бити потписан један од највећих уговора које је Србија у последњих неколико година потписала.

 „Највећи задатак ове и сваке будуће владе јесте запошљавање људи. Већ смо показали да у Србији то може да се уради сопственим средствима, снагом и памећу”, рекао је Вучић.

Он се извинио грађанима Србије што је фабрика отворена с месец дана закашњења додавши, међутим, да је ипак испунио обећање, јер је отворена пре истека године, пренео је Танјуг.

Вицепремијер је похвалио министра финансија и привреде Млађана Динкића и министра трговине и телекомуникација Расима Љајића који, како је рекао, на сваком месту у земљи и свету покушавају да помогну и разговарају са свима како да Србија прода своје „оружје и оруђе” и запосли што већи број људи. „Захвалан сам и предузећу ’Југоимпорт СДПР’, јер су за кратко време развили ново оруђе, за које ће ускоро бити потписан један од највећих уговора које је Србија у последњих неколико година потписала”, рекао је Вучић.

Он је додао да ће, уколико развој одбрамбене индустрије настави тим током до краја 2013. године, моћи да се нађе лек и за онај део наше наменске индустрије која данас „стоји лошије” него што је то могло да се очекује.

Министар Млађан Динкић је рекао да је одбрамбена индустрија велика извозна и развојна шанса Србије и захвалио Вучићу што пропагира српску одбрамбену индустрију.

Динкић је најавио да ће Влада Србије додатно улагати у одбрамбену индустрију у наредном периоду, истакавши да је то важно, јер се у тој области креирају врхунски инжењери и ангажује много домаћих коопераната.

Министар је казао да само за нову Фабрику за производњу сложених борбених система у Великој Плани ради 30 коопераната, међу којима су „Прва петолетка”, ФАП, ФАДИП из Бечеја и „Метал системи” из Крагујевца.

Фабрика која ће запошљавати око 100 радника склапаће транспортере типа „бов М-10” и „бов М-11”, самоходна артиљеријска оруђа „нора Б-52”, док је у перспективи да се производе и транспортери „лазар 1” и „лазар 2”, у сарадњи са партнерима из Русије.

Нова пословна јединица „Морава”, коју предузеће „Југоимпорт СДПР” отвара у Великој Плани, монтираће у процесу монтаже делове, компоненте и склопове произведене у кооперацији и производњи са домаћим предузећима металског и електрокомплекса.0 КОМЕНТАРА

  1. Kako se čovjek lijepo osjeća kada pročita ovakve vijesti.Otvaraju se nova radna mjesta u proizvodnji.Stvara se nova vrednost,traže kupci,kooperanti,investitori.To je Srbija koju volim.Samo napred.

  2. Travničanin,
    o je Srbija koju volim.Samo napred.

    Јбга… има још увек и ова „Србија“…

    Управо се испред цркве Светог Марка, на платоу одржава фешта Кока Кола караван !!! Музика и остало што се дешава на платоу испред Храма је скрнављење молитве у миру свих нас који постимо и свих верника. На питање где је старешина Храма, речено нам је да спава а зашто је караван и фешта са Америчким песмама о Божићу и Новој години на платоу, одговор је да ни полиција није могла да их склони. Иначе, на делу на којем се обезбеђује возило Кока Коле је ограђено са решеткама Београд пута !!! Сада ко год мисли да полиција није могла да их отера или да старешина Храма спава и да Ђилас није крив као и Београд пут нека оде и увери се. Нисмо мирно стајали испред али нисмо ни остали да не снимимо и фотографишемо. Поставићемо ово на страници Светосавског јединства и тражићемо да нам се објасни све ово и одговорност оних који су овако нешто допустили !!!x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *